Mainos
Mainos

Englannissa se on rump steak, Ranskassa rumstek, Ruotsissa rumpstek. Nimikin sanoo jo, mistä kohdasta nautaa liha leikataan; ellei nyt ihan takapuolesta, niin takaselästä kuitenkin. Muodoltaan se on pitkulainen, siinä pitää olla rasvarantu ja se paistetaan rosaksi. Bercy taas on Pariisin kaupunginosa, joka on tunnettu monista viinikaupoistaan.

Neljälle

  • 4 tuhtia siivua naudan fileeselkää à 200 g
  • suolaa ja valkopippuria

Maustevoi

  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 iso salottisipuli
  • 1 rkl lihafonditiivistettä
  • 75 g voita
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • tuoretta parsaa keitettynä
  • pommes frites - ranskanperunoita

Valmistusohje

1. Maustevoi: Kuori ja silppua salotti. Kuumenna viini, sipuli ja lihafondi kiehuvaksi, keitä kunnes nestettä on jäljellä vain tilkka. Silppua persilja. Jäähdytä sipuliseos ja sekoita voin sekä persiljasilpun kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Pane maustevoi kylmään tarjoiluun asti.

2. Paista lihaviipalet kuumassa paistinpannussa, mausta sulalla ja pippurilla. Lihan kuuluu olla rosaa sisältä ja pinnalta kauniin kullanruskeaa. Paista noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

3. Tarjoile heti maustevoin, keitetyn parsan ja ranskanperunoiden kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.