Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rumstek à la Bercy

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 tuhtia siivua naudan fileeselkää à 200 g
  • suolaa ja valkopippuria

Maustevoi

  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 iso salottisipuli
  • 1 rkl lihafonditiivistettä
  • 75 g voita
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • tuoretta parsaa keitettynä
  • pommes frites - ranskanperunoita

Valmistusohje

1. Maustevoi: Kuori ja silppua salotti. Kuumenna viini, sipuli ja lihafondi kiehuvaksi, keitä kunnes nestettä on jäljellä vain tilkka. Silppua persilja. Jäähdytä sipuliseos ja sekoita voin sekä persiljasilpun kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Pane maustevoi kylmään tarjoiluun asti.

2. Paista lihaviipalet kuumassa paistinpannussa, mausta sulalla ja pippurilla. Lihan kuuluu olla rosaa sisältä ja pinnalta kauniin kullanruskeaa. Paista noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

3. Tarjoile heti maustevoin, keitetyn parsan ja ranskanperunoiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Gratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaaEntrecote, valkosipulivoilla ja liemiperunoillaOikea osso bucoHiiligrillipihvi ja BBQ-kastikeMerimiespihvit ulkofileestäOsso buco vasikasta
NaudanlihapihviKananmunatonParsaviikotPääruoatLiharuoka

Englannissa se on rump steak, Ranskassa rumstek, Ruotsissa rumpstek. Nimikin sanoo jo, mistä kohdasta nautaa liha leikataan; ellei nyt ihan takapuolesta, niin takaselästä kuitenkin. Muodoltaan se on pitkulainen, siinä pitää olla rasvarantu ja se paistetaan rosaksi. Bercy taas on Pariisin kaupunginosa, joka on tunnettu monista viinikaupoistaan.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi
  • 24.04.202008:55
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Pihvin paistaminen – näin paistat täydellisen naudan sisäfileepihvin Kari Aihisen opeilla

  • 27.01.202012:40
    Wieninleike

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipulipihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punasipulipihvi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suutarinlaatikko