Englannissa se on rump steak, Ranskassa rumstek, Ruotsissa rumpstek. Nimikin sanoo jo, mistä kohdasta nautaa liha leikataan; ellei nyt ihan takapuolesta, niin takaselästä kuitenkin. Muodoltaan se on pitkulainen, siinä pitää olla rasvarantu ja se paistetaan rosaksi. Bercy taas on Pariisin kaupunginosa, joka on tunnettu monista viinikaupoistaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 tuhtia siivua naudan fileeselkää à 200 g
- suolaa ja valkopippuria
Maustevoi
- 2 dl valkoviiniä
- 1 iso salottisipuli
- 1 rkl lihafonditiivistettä
- 75 g voita
- 1 rkl persiljasilppua
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- tuoretta parsaa keitettynä
- pommes frites - ranskanperunoita
Valmistusohje
1. Maustevoi: Kuori ja silppua salotti. Kuumenna viini, sipuli ja lihafondi kiehuvaksi, keitä kunnes nestettä on jäljellä vain tilkka. Silppua persilja. Jäähdytä sipuliseos ja sekoita voin sekä persiljasilpun kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Pane maustevoi kylmään tarjoiluun asti.
2. Paista lihaviipalet kuumassa paistinpannussa, mausta sulalla ja pippurilla. Lihan kuuluu olla rosaa sisältä ja pinnalta kauniin kullanruskeaa. Paista noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
3. Tarjoile heti maustevoin, keitetyn parsan ja ranskanperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.