Rukiiset tai lehtevät sydämet
Päällysteet paistetaan näissä suolaisissa ”leivoksissa” uunissa, ja kasvisten tilalla voi käyttää savulohta, katkarapuja, kanaa tai kinkkua.
25 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g) tai Voitaikinaa (500 g)
Täyte
- 100 g mangochutneytä
- 2-3 punasipulia renkaina
- 100 g mangoa viipaleina
- 200 g artisokansydämiä tai oliiveja
- 1 tl yrttisuolaa
- 2 tl roseepippuria
- ½ dl silputtua tuoretta rosmariinia
- 200 g kevyttä fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa (rasvaa n. 10 %)
- 150 g voimakkaan makuista raastettua kevytjuustoa (rasvaa n. 17 %)
Valmistusohje
Kauli ruistaikina ohueksi tai voitaikina 1/3 pidemmäksi. Ota taikinasta muotilla sydämiä, halkaisijaltaan noin 8 cm. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille.
Levitä sydämille mangochutneyta ja muut täytteet. Ripottele pinnalle hiukan juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
VINKKI: Valmista samalla ohjeella Lehteviä Kana-fetasydämiä. Korvaa artisokansydämet paistetuilla broilerisuikaleilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan