Mainos

Rukiinen Suklaakääretorttu

Leivo ihana kääretorttu ruisjauhoilla, joiden tummuuden peität kaakaojauheella.

n. 15 viipaletta

  • 4 munaa (omega-3)
  • 1 1/2 dl (tummaa) sokeria
  • 2 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte

  • 1 tlk valkosuklaalla tms. maustettua rahkaa (200 g)
  • 3-4 dl puolukoita tai karpaloita

Valmistusohje

Täyte voi olla myös suklainen, valkosuklaarahkalla ja raikkailla marjoilla

Hyvä munavaahto syntyy huoneenlämpöisillä aineilla, riittävän pitkään lanka-vispilällä voimakkaasti vatkaten kulhossa, joka on täysin puhdas (ei muovinen-rasvapintainen).

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään ruisjauhot sekä leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Levitä rahka tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle, levitä päälle marjat. Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki: Kokeile täytteeksi lakka- tai tyrnisosetta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!