Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rukiinen Suklaakääretorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo ihana kääretorttu ruisjauhoilla, joiden tummuuden peität kaakaojauheella.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

n. 15 viipaletta

  • 4 munaa (omega-3)
  • 1 1/2 dl (tummaa) sokeria
  • 2 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte

  • 1 tlk valkosuklaalla tms. maustettua rahkaa (200 g)
  • 3-4 dl puolukoita tai karpaloita

Valmistusohje

Täyte voi olla myös suklainen, valkosuklaarahkalla ja raikkailla marjoilla

Hyvä munavaahto syntyy huoneenlämpöisillä aineilla, riittävän pitkään lanka-vispilällä voimakkaasti vatkaten kulhossa, joka on täysin puhdas (ei muovinen-rasvapintainen).

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään ruisjauhot sekä leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Levitä rahka tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle, levitä päälle marjat. Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki: Kokeile täytteeksi lakka- tai tyrnisosetta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

Suklaa-vaniljakääretorttuSuklaaunelma kääretorttu raparperilla tai marjoillaRuiskääretorttu mämmimousellaRuis-mokkapalatKevennetyt sacherleivoksetMansikkakääretorttu
KääretorttuKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kääretorttu
  • 4.5.09:01
    Äitienpäivä

    Mansikkakääretorttu

  • 4.5.09:00
    Äitienpäivä

    Cookies and cream -kääretorttu

  • 28.04.202313:19
    Kakku

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.12.202014:57
    Leivonta

    Marenkikääretorttu klementiinihillokkeella ja hasselpähkinämoussella