Mainos

Rukiinen puolukkatorttu

Herkuttele terveellisesti syksyn marjoilla! Rukiin maku sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa. Tässä piirakkapohjaan on käytetty terveellisiä ruisjauhoja ja ruishiutaleita.

Pohja

  • 100 g margariinia tai voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 1½ dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl ruishiutaleita

Täyte

  • 100 g paistonkestävää marjahilloa
  • 3-4 dl puolukoita

Muruseos

  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl ruishiutaleita

VINKKI

    Valmistusohje

    Voit valmistaa pohjan myös pakasteena myytävästä ruistaikinasta. Kuvan tortussa osasta pohjataikinaa on tehty koristeita (5 sydäntä) piirakan päälle.

    Piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, n. 10:lle

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää sekaan muna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää jauhoseos ja hiutaleet taikinaan.

    Painele taikina kostutetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn piirakkavuoan pohjalle. Levitä päälle tuoreet tai jäiset puolukat.

    Sekoita sulatettuun rasvaan sokeri ja ruishiutaleet ja ripottele muruseos puolukoiden päälle. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 min.

    Nauti sellaisenaan, kermaviilin, smetanan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

    Parhaat ruokaohjelmat