Rukiinen puolukkatorttu
Herkuttele terveellisesti syksyn marjoilla! Rukiin maku sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa. Tässä piirakkapohjaan on käytetty terveellisiä ruisjauhoja ja ruishiutaleita.
- Ruokavalio: Kevyt
Pohja
- 100 g margariinia tai voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 muna
- 1½ dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl ruishiutaleita
Täyte
- 100 g paistonkestävää marjahilloa
- 3-4 dl puolukoita
Muruseos
- 50 g voi- tai margariinisulaa
- 1 dl fariinisokeria
- 2 dl ruishiutaleita
VINKKI
Valmistusohje
Voit valmistaa pohjan myös pakasteena myytävästä ruistaikinasta. Kuvan tortussa osasta pohjataikinaa on tehty koristeita (5 sydäntä) piirakan päälle.
Piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, n. 10:lle
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää sekaan muna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää jauhoseos ja hiutaleet taikinaan.
Painele taikina kostutetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn piirakkavuoan pohjalle. Levitä päälle tuoreet tai jäiset puolukat.
Sekoita sulatettuun rasvaan sokeri ja ruishiutaleet ja ripottele muruseos puolukoiden päälle. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 min.
Nauti sellaisenaan, kermaviilin, smetanan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan