Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rukiinen puolukkatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Pohja

  • 100 g margariinia tai voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 1½ dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl ruishiutaleita

Täyte

  • 100 g paistonkestävää marjahilloa
  • 3-4 dl puolukoita

Muruseos

  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl ruishiutaleita

VINKKI

    Valmistusohje

    Voit valmistaa pohjan myös pakasteena myytävästä ruistaikinasta. Kuvan tortussa osasta pohjataikinaa on tehty koristeita (5 sydäntä) piirakan päälle.

    Piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, n. 10:lle

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää sekaan muna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää jauhoseos ja hiutaleet taikinaan.

    Painele taikina kostutetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn piirakkavuoan pohjalle. Levitä päälle tuoreet tai jäiset puolukat.

    Sekoita sulatettuun rasvaan sokeri ja ruishiutaleet ja ripottele muruseos puolukoiden päälle. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 min.

    Nauti sellaisenaan, kermaviilin, smetanan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

    Lisää aiheesta:

    Vuohenjuusto-kinkkupiirakkaTarte Tatin -paistokset omena-calvadostäytteelläPuolukka-marenkitorttuPuolukkakukkoHelppo marjapiirakkaHelppo marja-rahkapiirakka
    PuolukkapiirakkaMakeat leivonnaisetKevytSadonkorjuuMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

    Herkuttele terveellisesti syksyn marjoilla! Rukiin maku sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa. Tässä piirakkapohjaan on käytetty terveellisiä ruisjauhoja ja ruishiutaleita.

    Tuoreimmat aiheesta

    Puolukkapiirakka
    • 15.07.201912:01
      Marjapiirakka

      Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista

    • 18.02.201300:00
      Sadonkorjuu

      Herkullinen puolukkakakku

    • 18.02.201300:00
      Makeat leivonnaiset

      Rukiinen puolukkatorttu

    • 18.02.201300:00
      Makeat leivonnaiset

      Puolukka-kookosneliöt

    • 11.10.201312:26
      Sadonkorjuu

      Puolukka-rahkapiiras