Kaipaatko reseptivinkkiä syksyn kylmeneviin iltoihin? Poimi herkullisen rukiisen punajuuri-sinihomejuustopiirakan resepti!
pyöreä uunivuoka, halkaisija 25–30 cm
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte
- 4–5 isohkoa punajuurta (500 g)
- 175 g sinihomejuustoa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- ½ dl kurpitsansiemeniä
- ½ dl tuoretta oreganoa tai rakuunaa
- 2½ dl kermavalmistetta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Ota pakastetaikina sulamaan, taputtele se voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Kuori punajuuret ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. Asettele viipaleet piirakkapohjalle limittäin. Murusta päälle sinihomejuusto. Valuta päälle vielä hunajaa, ripottele kurpitsansiemeniä ja silppua valitsemaasi tuoretta yrttiä. Sekoita kerma, mustapippurirouhe ja munat. Kaada seos punajuurien päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.