Mainos

Rukiinen punajuuri-sinihomejuustopiirakka

Rukiinen punajuuri-sinihomejuustopiirakka
Myllyn Paras

Kaipaatko reseptivinkkiä syksyn kylmeneviin iltoihin? Poimi herkullisen rukiisen punajuuri-sinihomejuustopiirakan resepti!

pyöreä uunivuoka, halkaisija 25–30 cm

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)

Täyte

  • 4–5 isohkoa punajuurta (500 g)
  • 175 g sinihomejuustoa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • ½ dl tuoretta oreganoa tai rakuunaa
  • 2½ dl kermavalmistetta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Ota pakastetaikina sulamaan, taputtele se voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Kuori punajuuret ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. Asettele viipaleet piirakkapohjalle limittäin. Murusta päälle sinihomejuusto. Valuta päälle vielä hunajaa, ripottele kurpitsansiemeniä ja silppua valitsemaasi tuoretta yrttiä. Sekoita kerma, mustapippurirouhe ja munat. Kaada seos punajuurien päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!