Ruiskuorrutetut Wallenbergin pihvit

Ainekset

  • 400 g jauhettua lihaa
  • 2 keltuaista
  • 2 tl suolaa
  • 2-3 tl nelimaustetta (valkopippuria, muskottipähkinää, maustepippuria ja neilikkaa)
  • 2 dl kermaa
  • 2 siivua ruisleipää hienoksi raastettuna

Lisäksi

  • perunasosetta
  • 150 g
  • herneitä (pakaste)

Neljälle

  • 500 g jauhettua peuran- tai hirvenvasaa
  • 5 munankeltuaista
  • 2 ½ dl jääkylmää kuohukermaa
  • 1 maustemitta epiche richea (nelimaustetta)
  • suolaa ja valkopippuria
  • tuoretta vaaleaa korppujauhoa
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • perunasosetta
  • ruskistettua voita
  • vihreitä herneitä
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

Kokeile maukkaita ruiskuorrutettuja Wallenbergin pihvejä. Tarjoile annos kuuman perunasoseen ja keitettyjen herneiden kanssa.

Sekoita liha, munan keltuaiset sekä mausteet tasaiseksi taikinaksi. Lisää kerma juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja suola.

Tee 6 pulleaa pihviä ja paneroi ne raastetussa leivässä. Paista pihvit miedolla lämmöllä rapeiksi pinnaltaan.

Tarjoile kuuman perunasoseen ja keitettyjen herneiden kanssa.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 390 kcal

Proteiinia 23g (24 E%)

Hiilihydraatteja 9g (9 E%)

Kuitua 3g

Rasvaa 29g (67 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 15g (52% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 2,9g

Kerman poisjättäminen vähentää annoksen energiaa 180 kcal

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!