Ruiskuorrutetut Wallenbergin pihvit
Ainekset
- 400 g jauhettua lihaa
- 2 keltuaista
- 2 tl suolaa
- 2-3 tl nelimaustetta (valkopippuria, muskottipähkinää, maustepippuria ja neilikkaa)
- 2 dl kermaa
- 2 siivua ruisleipää hienoksi raastettuna
Lisäksi
- perunasosetta
- 150 g
- herneitä (pakaste)
Neljälle
- 500 g jauhettua peuran- tai hirvenvasaa
- 5 munankeltuaista
- 2 ½ dl jääkylmää kuohukermaa
- 1 maustemitta epiche richea (nelimaustetta)
- suolaa ja valkopippuria
- tuoretta vaaleaa korppujauhoa
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- perunasosetta
- ruskistettua voita
- vihreitä herneitä
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
Kokeile maukkaita ruiskuorrutettuja Wallenbergin pihvejä. Tarjoile annos kuuman perunasoseen ja keitettyjen herneiden kanssa.
Sekoita liha, munan keltuaiset sekä mausteet tasaiseksi taikinaksi. Lisää kerma juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja suola.
Tee 6 pulleaa pihviä ja paneroi ne raastetussa leivässä. Paista pihvit miedolla lämmöllä rapeiksi pinnaltaan.
Tarjoile kuuman perunasoseen ja keitettyjen herneiden kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 390 kcal
Proteiinia 23g (24 E%)
Hiilihydraatteja 9g (9 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 29g (67 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 15g (52% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 2,9g
Kerman poisjättäminen vähentää annoksen energiaa 180 kcal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta