Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruiskuorrutetut Wallenbergin pihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 400 g jauhettua lihaa
  • 2 keltuaista
  • 2 tl suolaa
  • 2-3 tl nelimaustetta (valkopippuria, muskottipähkinää, maustepippuria ja neilikkaa)
  • 2 dl kermaa
  • 2 siivua ruisleipää hienoksi raastettuna

Lisäksi

  • perunasosetta
  • 150 g
  • herneitä (pakaste)

Neljälle

  • 500 g jauhettua peuran- tai hirvenvasaa
  • 5 munankeltuaista
  • 2 ½ dl jääkylmää kuohukermaa
  • 1 maustemitta epiche richea (nelimaustetta)
  • suolaa ja valkopippuria
  • tuoretta vaaleaa korppujauhoa
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • perunasosetta
  • ruskistettua voita
  • vihreitä herneitä
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

Kokeile maukkaita ruiskuorrutettuja Wallenbergin pihvejä. Tarjoile annos kuuman perunasoseen ja keitettyjen herneiden kanssa.

Sekoita liha, munan keltuaiset sekä mausteet tasaiseksi taikinaksi. Lisää kerma juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja suola.

Tee 6 pulleaa pihviä ja paneroi ne raastetussa leivässä. Paista pihvit miedolla lämmöllä rapeiksi pinnaltaan.

Tarjoile kuuman perunasoseen ja keitettyjen herneiden kanssa.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 390 kcal

Proteiinia 23g (24 E%)

Hiilihydraatteja 9g (9 E%)

Kuitua 3g

Rasvaa 29g (67 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 15g (52% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 2,9g

Kerman poisjättäminen vähentää annoksen energiaa 180 kcal

Lisää aiheesta:

Maustettu kokonainen broileri á la AlexChorizo-couscous salaattiOsso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetut perunatJauhelihamoussakaBratvurstikeitto ja taatelileipääKevyet punajuuri-jauhelihapihvit
Wallenbergin pihviPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Wallenbergin pihvi
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riista-wallenbergiläinen

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Aidot Wallenbergarit

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Wallenbergin pihvi

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Ruiskuorrutetut Wallenbergin pihvit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Wallenbergare-pihvit