Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruiskakkuset rusinoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljä kpl

  • 3 dl maitoa
  • 4,5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl rusinoita
  • 8 dl karkeaa ruisjauhoa
  • n. 8 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Lämmitä maito ja vesi haaleaksi ja liuota hiiva pieneen nestetilkkaan, sekoita sitten koko neste-erään. Sekoita ja vaivaa joukkoon muut ainekset, niin että muodostuu joustava taikina. Nostata 30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä ja jaa se neljään osaan. Kauli palasista neljä pyöreää kakkusta. Pistele ne molemmilta puolilta. Nosta leivinpaperilla peitetyille kahdelle uunipellille kaksi leipää kummallekin. Anna vielä nousta 40 minuuttia. Paista uunissa noin 15 minuuttia.

3. Penslaa vastapaistetut leivät lämpimällä vedellä ja jäähdytä ritilällä.

Aamiaisleipiä on mukava välillä vaihdella. Tässä on luotettava ruiskakkusten ohje. Voit tietysti jättää rusinat pois tai korvata ne kuminalla, aniksella tai fenkolilla. Voit myös lisätä rouhittuja pähkinöitä, jopa oliivejakin, jotka työntelet leipiin nostattamisen jälkeen.

Lisää aiheesta:

RusinalimppuPomeranssileipäAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätRouheat pomeranssikorputTalon ruusunmarjaleipäRuususämpylät
SämpylätMakeat leivonnaisetKananmunatonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät