Ruiskakkuset rusinoiden kera
Aamiaisleipiä on mukava välillä vaihdella. Tässä on luotettava ruiskakkusten ohje. Voit tietysti jättää rusinat pois tai korvata ne kuminalla, aniksella tai fenkolilla. Voit myös lisätä rouhittuja pähkinöitä, jopa oliivejakin, jotka työntelet leipiin nostattamisen jälkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljä kpl
- 3 dl maitoa
- 4,5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 2 dl rusinoita
- 8 dl karkeaa ruisjauhoa
- n. 8 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Lämmitä maito ja vesi haaleaksi ja liuota hiiva pieneen nestetilkkaan, sekoita sitten koko neste-erään. Sekoita ja vaivaa joukkoon muut ainekset, niin että muodostuu joustava taikina. Nostata 30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä ja jaa se neljään osaan. Kauli palasista neljä pyöreää kakkusta. Pistele ne molemmilta puolilta. Nosta leivinpaperilla peitetyille kahdelle uunipellille kaksi leipää kummallekin. Anna vielä nousta 40 minuuttia. Paista uunissa noin 15 minuuttia.
3. Penslaa vastapaistetut leivät lämpimällä vedellä ja jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa