Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruis-mustaherukkakakku

7:00Krista Niiniharjun ruis-mustaherukkakakku
Julkaistu 06.03.2014 07:47

6.3.2014. Tämän herkullisen kakun valmistamiseen menee noin 80 minuuttia. Yhdessä palassa on noin 256 kcal.

Ainekset

  • Oliiviöljy 1 dl
  • Fariinisokeri 1 dl
  • Kananmuna 2 kpl
  • Ruiskorppujauho 1.5 dl
  • Leivinjauhe 0.5 tl
  • Mustaherukan makuinen kivennäisvesi (fruktoosilla makeutettu) 0.5 dl
  • Mustaherukka 350 g
  • Rasvaton vaniljajogurtti 200 g
  • Vaahtoutuva vaniljakastike 250 g
  • Fariinisokeri 0.7 dl
  • Liivate 4 kpl (3 g)
  • Mustaherukkahöyrymehu laimennettu, sokeroitu 0.5 dl
  • Ruishiutale 1 dl
  • Mantelilastu 50 g
  • Oliiviöljy 4.5 tl
  • Fariinisokeri 2 rkl

Valmistusohje

Valmistusohje:

Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti keskenään.

Vatkaa munat joukkoon voimakkaasti.

Sekoita korppujauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokeriseokseen.

Kaada seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, jäähdytä.

Kostuta pohja (mustaherukan makuisella) kivennäisvedellä.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.

Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Sekoita keskenään mustaherukkasurvos ja jogurtti. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vaniljavaahto, mustaherukka-jogurttiseos ja fariinisokeri.

Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää liivate-mehu ohuena nauhana seokseen ja kaada seos kakkupohjan päälle.

Anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Kuumenna uuni 125 asteeseen. Sekoita muruseoksen ainekset kulhossa, levitä uunipellille leivinpaperin päällä ja paahda välillä sekoittaen 30 - 40 min. Varo, ettei se pala.

Jäähdytä muruseos ja levitä hyytyneen, irtopohjavuoasta tarjoiluastiaan siirretyn kakun päälle.

Lisää aiheesta:

Sitruunainen mansikka-kookosbritaKoko Suomi leipoo: Liinan Punaherukka-kinuski puhelinkakkuKoko Suomi leipoo: Lehtikuohu-minipavlovatDaim-valkosuklaakakkuKeventäjän sitruuna-juustokakkuIsänpäiväkakku
KakkuTäytekakkuPäivän reseptiKrista KupariharjuAjankohtaistaKeventäjätLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kakku
  • 13.6.13:47
    Juhannus

    Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

  • 19.12.202309:16
    Huomenta Suomi

    Jouluhalko puolukoilla ja kinuskilla

  • 28.04.202313:19
    Kääretorttu

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 09.03.202315:07
    Pääsiäinen

    Marskin mämmikakku

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?