Krista Niiniharjun ruis-mustaherukkakakku 7:00

Ruis-mustaherukkakakku

6.3.2014. Tämän herkullisen kakun valmistamiseen menee noin 80 minuuttia. Yhdessä palassa on noin 256 kcal.

Ainekset

  • Oliiviöljy 1 dl
  • Fariinisokeri 1 dl
  • Kananmuna 2 kpl
  • Ruiskorppujauho 1.5 dl
  • Leivinjauhe 0.5 tl
  • Mustaherukan makuinen kivennäisvesi (fruktoosilla makeutettu) 0.5 dl
  • Mustaherukka 350 g
  • Rasvaton vaniljajogurtti 200 g
  • Vaahtoutuva vaniljakastike 250 g
  • Fariinisokeri 0.7 dl
  • Liivate 4 kpl (3 g)
  • Mustaherukkahöyrymehu laimennettu, sokeroitu 0.5 dl
  • Ruishiutale 1 dl
  • Mantelilastu 50 g
  • Oliiviöljy 4.5 tl
  • Fariinisokeri 2 rkl

Valmistusohje

Valmistusohje:

Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti keskenään.

Vatkaa munat joukkoon voimakkaasti.

Sekoita korppujauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokeriseokseen.

Kaada seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, jäähdytä.

Kostuta pohja (mustaherukan makuisella) kivennäisvedellä.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.

Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Sekoita keskenään mustaherukkasurvos ja jogurtti. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vaniljavaahto, mustaherukka-jogurttiseos ja fariinisokeri.

Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää liivate-mehu ohuena nauhana seokseen ja kaada seos kakkupohjan päälle.

Anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Kuumenna uuni 125 asteeseen. Sekoita muruseoksen ainekset kulhossa, levitä uunipellille leivinpaperin päällä ja paahda välillä sekoittaen 30 - 40 min. Varo, ettei se pala.

Jäähdytä muruseos ja levitä hyytyneen, irtopohjavuoasta tarjoiluastiaan siirretyn kakun päälle.

Parhaat ruokaohjelmat