Mainos

Ruis-mokkapalat

Mokkapalat on leivonnaisten suosikki! Tee leivosten pinnalle suklaakuorrutus ja sen päälle tomusokerilla valkoiset sydänkuviot. Reseptissä olevan maidon voi korvata kookosmaidolla tai jollakin mehulla.

Uunipellillinen, n. 24 neliötä

  • 3 omega-3-munaa
  • 2½ dl tummaa sokeria
  • 4 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
  • ½ dl tummaa vahvaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ dl maitoa
  • 1½ dl voisulaa

Päällyste

  • 1 dl kuumaa vahvaa kahvia
  • ½ dl kuumaa voisulaa
  • n.6 dl tomusokeria
  • 3 rkl tummaa vahvaa kaakaojauhetta

Pinnalle

  • tomusokerilla sydämiä

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe tummiin jauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen voisulan kanssa taikinaan.

2. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

3. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi, katso että täyte on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneenä n. 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä. Leikkaa leivinpaperipalaan n. 3 cm:n kokoinen sydämen muotoinen reikä, sihtaa sen avulla leivoksille koristelu.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!