Rouheat pomeranssikorput
Ihanan mureita ja hyviä korppuja sellaisinaan nautittaviksi tai juuston tai marmeladin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
75 korppua
- 5 dl maitoa
- 50 g voisulaa
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- ½ dl siirappia
- 1 rkl pomeranssinkuorta jauhettuna
- 1 dl vehnärouhetta
- 7 dl grahamjauhoa
- 7-8 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Sekoita maito ja voisula, lämmitä 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja sekoita joukkoon muut ainekset. Lisää lopuksi sen verran vehnäjauhoa, ettei taikina tartu. Vaivaa, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Jaa neljäksi palaksi ja pyöritä ne pitkiksi säikeiksi, jotka jaat kaikkiaan 35-40 palaksi. Nosta ne leivinpaperille pellille. Peitä ja nostata 30 minuuttia. Penslaa pullat haalealla vedellä ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
3. Halkaise pullat haarukalla. Laita puolikkaat pellille leikkauspinta ylöspäin. Paahda korppuja ylälämmöllä 250 asteessa hetki. Alenna lämpö 100 asteeseen ja jälkikuivaa noin tunti, tai kunnes korput ovat rapeita. Voit kuivattaa kaksi pellillistä samanaikaisesti, vaihda niiden paikkaa puolivälissä kuivausaikaa. Säilytä korput tiiviissä purkissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan