Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rouheat pomeranssikorput

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanan mureita ja hyviä korppuja sellaisinaan nautittaviksi tai juuston tai marmeladin kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

75 korppua

  • 5 dl maitoa
  • 50 g voisulaa
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • 1 rkl pomeranssinkuorta jauhettuna
  • 1 dl vehnärouhetta
  • 7 dl grahamjauhoa
  • 7-8 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Sekoita maito ja voisula, lämmitä 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja sekoita joukkoon muut ainekset. Lisää lopuksi sen verran vehnäjauhoa, ettei taikina tartu. Vaivaa, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Jaa neljäksi palaksi ja pyöritä ne pitkiksi säikeiksi, jotka jaat kaikkiaan 35-40 palaksi. Nosta ne leivinpaperille pellille. Peitä ja nostata 30 minuuttia. Penslaa pullat haalealla vedellä ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

3. Halkaise pullat haarukalla. Laita puolikkaat pellille leikkauspinta ylöspäin. Paahda korppuja ylälämmöllä 250 asteessa hetki. Alenna lämpö 100 asteeseen ja jälkikuivaa noin tunti, tai kunnes korput ovat rapeita. Voit kuivattaa kaksi pellillistä samanaikaisesti, vaihda niiden paikkaa puolivälissä kuivausaikaa. Säilytä korput tiiviissä purkissa.

Lisää aiheesta:

KardemummapalmikkoPomeranssileipäAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätTalon ruusunmarjaleipäRuiskakkuset rusinoiden keraAamiaissämpylät
KeksitKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Keksit
  • 20.5.13:09
    Pikkuleivät

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Pikkuleivät

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 14.11.201913:44
    Leivonta

    Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä

  • 03.10.201914:22
    Pikkuleivät

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti