Rosmariiniskonssit vuohenjuustolla
Vuohenjuusto ja hunaja sopivat hienosti yhteen. Erikoisen herkullista yhdistelmästä tulee rosmariinilta tuoksuvien scones-leipästen, skonssien, eli teeleipien päällä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
10-12 palaan
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 1 ½ rkl leivinjauhetta
- 2 tl kuivattua rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 100 g voita
- 4 dl maitoa tai piimää
Tarjoiluun
- viipaloitua vuohenjuustoa
- 4 tl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi voi ohuesti. Hienonna jauhot, leivinjauhe, suola, rosmariini ja voi yhteen. Lisää maito tai piimä ja työstä nopeasti taikinaksi.
2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahteen osaan. Laita osat voidelluille pelleille ja muotoile pyöreiksi leiviksi. Jaa leivät terävällä veitsellä viilloin neljään osaan.
3. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilällä. Leikkaa annospaloiksi ja laita päälle juustoa. Norota päälle hunajaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti