Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rosmariiniskonssit vuohenjuustolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vuohenjuusto ja hunaja sopivat hienosti yhteen. Erikoisen herkullista yhdistelmästä tulee rosmariinilta tuoksuvien scones-leipästen, skonssien, eli teeleipien päällä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

10-12 palaan

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 ½ rkl leivinjauhetta
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 100 g voita
  • 4 dl maitoa tai piimää

Tarjoiluun

  • viipaloitua vuohenjuustoa
  • 4 tl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi voi ohuesti. Hienonna jauhot, leivinjauhe, suola, rosmariini ja voi yhteen. Lisää maito tai piimä ja työstä nopeasti taikinaksi.

2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahteen osaan. Laita osat voidelluille pelleille ja muotoile pyöreiksi leiviksi. Jaa leivät terävällä veitsellä viilloin neljään osaan.

3. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilällä. Leikkaa annospaloiksi ja laita päälle juustoa. Norota päälle hunajaa.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin pinaatti-juustosarvetKahvisarvetSkonssitPomeranssileipäRuiskakkuset rusinoiden keraJuustoinen focaccialeipä
SkonssitKananmunatonKasvisruokaBrunssiVälipalatSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Skonssit
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteenittomat juustosconsit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rosmariiniskonssit vuohenjuustolla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Englantilaiset skonssit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Skonssit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Englantilaiset skonssit ja puolukkakerma