Rosmariinipestobroileria
Yrtit tekevät arkisestakin ruoasta uudenlaista. Valmista upea pestokastike ja mausta sitä rosmariinilla. Valmista seuraksi esimerkiksi valkosipuliperunoita tai paahdettuja uunijuureksia.
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- ripaus suolaa
- 2 dl juustoraastetta
- 2 rkl öljyä
- 3–4 dl kuohu- tai ruokakermaa
Rosmariinipestokastike
- 70 g parmesaanijuustoa
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 50 g pinjansiemeniä
- 1 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 ruukku rosmariinia
- (ripaus suolaa)
Valmistusohje
Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Valmista sitten pestokastike.
Laita parmesaanijuusto, kuoritut valkosipulinkynnet, pinjansiemenet, oliiviöljy ja rosmariini tehosekoittimeen tai leikkuriin ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
Tarkista maku. Lisää joukkoon tarvittaessa ripaus suolaa.
Nuiji broilerinfileitä tarvittaessa kevyesti kelmun välissä.
Levitä fileille rosmariinipestokastiketta ja ripaus suolaa.
Ripottele päälle juustoraaste.
Käännä fileet kaksin kerroin ja paista kuumassa pannussa öljyssä molemmin puolin väri pintaan. Tiputa lämpötilaa ja kaada joukkoon kerma. Anna hautua miedolla lämmöllä kastiketta sekoitellen.
Tarkista maku. Koristele halutessasi tuoreella rosmariinilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa