Rosmariinipestobroileria

rosmariinibroileria_1_D8S2539-Edit
Hellapoliisi

Yrtit tekevät arkisestakin ruoasta uudenlaista. Valmista upea pestokastike ja mausta sitä rosmariinilla. Valmista seuraksi esimerkiksi valkosipuliperunoita tai paahdettuja uunijuureksia.

4 annosta

  • 4 broilerinfileetä
  • ripaus suolaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 rkl öljyä
  • 3–4 dl kuohu- tai ruokakermaa

Rosmariinipestokastike

  • 70 g parmesaanijuustoa
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 ruukku rosmariinia
  • (ripaus suolaa)

Valmistusohje

Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Valmista sitten pestokastike.

Laita parmesaanijuusto, kuoritut valkosipulinkynnet, pinjansiemenet, oliiviöljy ja rosmariini tehosekoittimeen tai leikkuriin ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.

Tarkista maku. Lisää joukkoon tarvittaessa ripaus suolaa.

Nuiji broilerinfileitä tarvittaessa kevyesti kelmun välissä.

Levitä fileille rosmariinipestokastiketta ja ripaus suolaa.

Ripottele päälle juustoraaste.

Käännä fileet kaksin kerroin ja paista kuumassa pannussa öljyssä molemmin puolin väri pintaan. Tiputa lämpötilaa ja kaada joukkoon kerma. Anna hautua miedolla lämmöllä kastiketta sekoitellen.

Tarkista maku. Koristele halutessasi tuoreella rosmariinilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!