Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rosmariiniöljyssä haudutettua kukonpojankoipea

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jyri kokkaa tänään kukonpojankoipia. Katso myös Timo Hannulan viinivinkit kukolle!

Ainekset

  • 1 kg kukonpojan koipia
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 1 limen kuori
  • öljyä / hanhenrasvaa/ villisianrasvaa
  • merisuolaa

Salaatti

  • romainesalaattia
  • friseesalaattia
  • punasalaattia
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
  • valkoviinietikkaa

Leipäkrutonki

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • öljyä
  • suolaa
  • 1 valkosipulin kynsi

Valmistusohje

Laita koivet astiaan ja hiero koipien pintaan merisuolaa.

Anna maustua 15-20 minuuttia.

Poista koivista ylimääräinen suola.

Laita koivet kattilaan ja lisää öljyä tai rasvaa niin paljon, että lihat peittyvät.

Lisää öljyyn raastettu limen kuori ja rosmariinin oksat.

Kuumenna öljy tai rasva 90-asteiseksi ja hauduta lihoja, kunnes ne ovat ylikypsiä.

Pese ja revi salaatit ja valuta ylimääräinen vesi pois.

Sekoita salaatit ja mausta suolalla, pippurilla sekä tilkalla etikkaa.

Kuutioi leipä ja paista pannulla öljyssä valkosipulin kanssa.

Kun leipäpalat ovat kullanruskeita, valuta ylimääräinen öljy siivilän läpi pois.

Mausta suolalla.

Tarjoile koivet raikkaan salaatin ja leipäkrutonkien kanssa tai perinteisemmin risoton kera.

Timo Hannula, Ravintola Demo ja viinivinkit kukolle:

Antè Barbera d'Asti, Keskitäyteläinen, vaniljainen punaviini, Italia 10,42€ (Alkon tuotenumero 005635)

Anselmann Riesling Classic, Puolikuiva, aprikoosinen Valkoviini, Saksa 10,98€ (Alkon tuotenumero 555567)

Lisää aiheesta:

Paistettua haukea ja oliiveilla ja pekonilla maustettu lämmin tomaattisalaattiPoronvasan paahtopaistia, sienifricasse, portviinisipuleitaLok LakNaudan sisäpaistileikkeet, tomaatti- oliivipaistos ja piparjuurikastikettaLohipastrami ja maa-artisokkakeittoBondiola de Cerdo - Kassleria oluessa
KananpoikaMakujaJyri HänninenViinivinkitVideoreseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme