Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rosmariini-sitruunakakku ja mustikkavoita

8:27Rosmariini-sitruunakakku
Julkaistu 02.04.2014 07:47

Rosmariini-sitruunakakku

  • 100 g voita
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori, raastettu
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 0,5 tl suolaa
  • 4 kananmunaa
  • 200 g ruokosokeria (2 dl)
  • 200 g vehnäjauhoja (n. 4 dl)
  • 1 tl leivinjauhetta

Lisäksi

  • voita voiteluun
  • korppujauhoja

Mustikkavoi

  • 200 g pehmeää, suolatonta voita
  • 2 dl tuoreita mustikoita
  • 1 dl tomusokeria

Lisäksi

  • Löysäksi vatkattua kermavaahtoa
  • Tuoreita kotimaisia mustikoita

Valmistusohje

Rosmariini-sitruunakakku: Lämmitä uuni 150 asteeseen. Voitele ja korppujauhota leipävuoka. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon oliiviöljy, raastettu sitruunan kuori, tuore rosmariini ja suola. Vatkaa eri kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Kään- tele puolet jauhoista kananmuna-sokeri seokseen, tämän jälkeen puolet rasvaseoksesta. Toista sama kunnes kaikki ainekset ovat sekoitettu keskenään.

Paista uunissa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja kullanruskea. Anna kakun jäähtyä. Leikkaa paahtoleivän paksuisia annospaloja ja grillaa paloja hetken kuuman grillin päällä, tai paista kakulle kauniit raidat parilapannulla.

2.4.2014. MasterChef-voittaja Kira Åkerström-Kekkonen laittaa ruokaa ja leipoo Huomenta Suomen Makuja-osiossa 1.–3.4.2014. Tänään luvassa on rosmariini-sitruunakakku ja mustikkavoita.

Tarjoile mustikkavoin, kermavaahdon ja tuoreiden mustikoiden kera.

Mustikkavoi:

Vatkaa kaikki ainekset keskenään.

Resepti on kirjasta Auringon maku (readme.fi, 2014)

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKurpitsapiirakkaGluteeniton kinkkupiirakkaPorkkana-punajuurikakkuSahramijuustokakkuTuulihatut
KakkuMakuja ja ElämääMakujaÄitienpäiväKevään juhlatVappuPäivän reseptiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kakku
  • 13.6.13:47
    Juhannus

    Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

  • 19.12.202309:16
    Huomenta Suomi

    Jouluhalko puolukoilla ja kinuskilla

  • 28.04.202313:19
    Kääretorttu

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 09.03.202315:07
    Pääsiäinen

    Marskin mämmikakku

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?