Rosmariini-sitruunakakku 8:27

Rosmariini-sitruunakakku ja mustikkavoita

2.4.2014. MasterChef-voittaja Kira Åkerström-Kekkonen laittaa ruokaa ja leipoo Huomenta Suomen Makuja-osiossa 1.–3.4.2014. Tänään luvassa on rosmariini-sitruunakakku ja mustikkavoita.

Rosmariini-sitruunakakku

  • 100 g voita
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori, raastettu
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 0,5 tl suolaa
  • 4 kananmunaa
  • 200 g ruokosokeria (2 dl)
  • 200 g vehnäjauhoja (n. 4 dl)
  • 1 tl leivinjauhetta

Lisäksi

  • voita voiteluun
  • korppujauhoja

Mustikkavoi

  • 200 g pehmeää, suolatonta voita
  • 2 dl tuoreita mustikoita
  • 1 dl tomusokeria

Lisäksi

  • Löysäksi vatkattua kermavaahtoa
  • Tuoreita kotimaisia mustikoita

Valmistusohje

Rosmariini-sitruunakakku: Lämmitä uuni 150 asteeseen. Voitele ja korppujauhota leipävuoka. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon oliiviöljy, raastettu sitruunan kuori, tuore rosmariini ja suola. Vatkaa eri kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Kään- tele puolet jauhoista kananmuna-sokeri seokseen, tämän jälkeen puolet rasvaseoksesta. Toista sama kunnes kaikki ainekset ovat sekoitettu keskenään.

Paista uunissa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja kullanruskea. Anna kakun jäähtyä. Leikkaa paahtoleivän paksuisia annospaloja ja grillaa paloja hetken kuuman grillin päällä, tai paista kakulle kauniit raidat parilapannulla.

Tarjoile mustikkavoin, kermavaahdon ja tuoreiden mustikoiden kera.

Mustikkavoi:

Vatkaa kaikki ainekset keskenään.

Resepti on kirjasta Auringon maku (readme.fi, 2014)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!