Roseebooli
Virvoittava hedelmäinen booli tekee kauppansa elokuisissa illanistujaisissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 appelsiinia
- 1 l mansikoita
- 2 litraa roséviiniä (samppanja tai kuohuviinikin käy)
- 2 l Pommac-virvoitusjuomaa
- 3 sitruunan mehut
- runsaasti jäitä
- iso kourallinen mintunlehtiä
Valmistusohje
Poista appelsiineista kuoret ja valkoinen, hedelmälihaa suojaava nahka. Leikkaa appelsiinit irti lohkoina.
Poista mansikoista kannat ja puolita. Purista sitruunoista mehu.
Kaada juomat riittävän isoon boolimaljaan. Lisää appelsiinit, mansikat, sitruunamehu ja jäät. Viimeistele mintunlehdillä.
Halutessasi voit terästää boolin kirkkaalla viinalla: vodkalla, Koskenkorvalla, Bacardilla jne. Tarjoile jäiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka