Rommirusinamuffinit
Marja Tyrnin mehevät muffinit maustetaan lurauksella rommia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Rommirusinat
- 0,5 dl vettä
- 0,5 dl tummaa rommia
- 100 g fariinisokeria
- 250 g rusinoita
- Kiehauta kaikki ainekset kattilassa ja laita sivuun odottamaan.
Muffinitaikina
- 250 g voita
- 200g tomusokeria
- 4 munaa
- 2 rkl leivinjauhetta
- 250 g vehnäjauhoja
Valmistusohje
Vatkaa pehmyt voi yleiskoneessa melalla (tai käsivatkaimen vispilöillä) kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon siten, että jokaisen lisätyn munan jälkeen taikina emulgoituu tasaiseksi.
Yhdistä kuivataineet ja nostele ne taikinan joukkoon. Nostele viimeiseksi jäähtyneet rommirusinat taikinan joukkoon.
Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ( täytä max 2/3 ) ja paista 190-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka