Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rommi-luumupiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pohja

  • Noin 25–30 cm:n piirakkavuoka
  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g) TAI
  • ½ pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (4 kpl levyjä, 500 g)

Täyte

  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 dl vaniljakastiketta
  • 1 dl smetanaa
  • 1 muna
  • ½-1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6-8 tuoretta luumua lohkoina
  • 2-3 rkl rommia tai hieman rommiesanssia
  • 75 g mantelilastuja (1 pss)

Valmistusohje

Anna luumulohkojen maustua rommissa ainakin pohjan valmistelun ajan.

Piirakkataikinapohja: Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Pullataikinapohja: Sulata pullataikina levyt erillään. Nipistä sulaneet taikinalevyt reunoistaan yhteen niin, että saat sopivan pohjan piirakkavuokaan.

Tee piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa vuoan reunoille. Anna pullapohjan kohota paksuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisessa uunissa tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.

Voit tehdä saman piirakan kahteen erilaiseen pohjaan. Käytä joko uutta Pyöreää Piirakkataikinaa, joka on valmiiksi oikean muotoinen ja valmiiksi voideltu. Toinen vaihtoehto on valmis pakaste Pullataikina, joka myydään levyinä kilon paketissa.

TÄYTE: Levitä piirakkapohjalle valutetut rommiluumulohkot renkaan muotoon. Sekoita rahkaan vaniljakastike, smetana, muna ja sokerit sekä luumuista valutettu rommi. Kaada se luumujen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia kauniin väriseksi.

Piirakkataikinapohja paistetaan alimmalla tasolla ja pullataikinapohjainen piirakka paistetaan uunin keskitasolla. Myös piirakkavuoan materiaali ja koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi ja paksupohjaisempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Vinkki: Voit käyttää tuoreiden luumujen tilalla omenoita tai kuivattuja pehmeitä luumuja.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Vaniljainen rommiluumupiirakkaSatokauden rommirusinapiirakkaRaparperipiirakka kauratoscallaParas marjapiirakka kolmella tavallaKuningatar-pullaneliötMangopiirakka pullataikinasta
HedelmäpiirakkaLuumutLuumupiirakkaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäpiirakka
  • 01.11.202415:05
    Halloween

    Kurpitsapiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Hedelmänyytit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Aprikoosipiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Piirakka karamellisoitujen hedelmien kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kuumat hedelmät