Risottoa parsalla
Kermainen risotto sopii lisukkeeksi vaikka minkä kanssa. Parsarisotto maistuu varsinkin paistetun tai grillatun kalan kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 1 nippu vihreää parsaa
- 2 dl avorioriisiä
- 4 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 laakerinlehti
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl valkoviiniä
- 7 dl kanalientä
- 1 rkl raastettua parmesaania
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Puhdista parsat ja keitä ne pehmeiksi, paloittele pienemmiksi paloiksi.
2. Hienonna salottisipulit ja valkosipuli, paista niitä ja laakerinlehteä oliiviöljyssä. Lisää riisi ja paista muutama minuutti. Kaada päälle viini ja sekoita, kunnes se on imeytynyt riisiin. Alenna lämpöä ja lisää liemi vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Keitä kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä hieman napakkuutta. Poista laakerinlehti kattilasta.
3. Ota kattila liedeltä. Kääntele mukaan parmesaani ja voi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle parsaa ennen tarjoilua. Koristele halutessasi parmesaanilastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan