Risotto ja vihreät vihannekset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662976/landscape16_9/515/290/59a7c09608f48265dafde3183f5e817/rg/902794-2425.jpg)
Kermaisen pehmeä risotto ei ole vaikea tehdä, se tarvitsee kyllä läsnäoloa, sitähän täytyy hämmentää melkein kaiken aikaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 dl avorioriisiä
- 4 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 laakerinlehti
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl valkoviiniä
- 7 dl kanalientä
- 1 rkl parmesaaniraastetta
- 1 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 50 g vihreitä papuja
- 150 g sokeriherneitä
Valmistusohje
1. Silppua salotit ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppuja ja laakerinlehteä oliiviöljyssä. Keitä vihreät pavut ja sokeriherneet kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Valuta lävikössä.
2. Lisää riisi sipulisilppujen joukkoon ja kuullota niitäkin muutama minuutti. Kaada päälle viini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt. Alenna lämpöä ja lisää kanalientä vähän kerrallaan ja sekoitellen. Keitä, kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. Ota laakerinlehti keitoksesta.
3. Nosta kattila liedeltä. Kääntele joukkoon parmesaaniraaste ja voi. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Nosta risottoa ja vihreitä vihanneksia lämpimille lautasille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka