Risotto ja vihreät vihannekset

Kermaisen pehmeä risotto ei ole vaikea tehdä, se tarvitsee kyllä läsnäoloa, sitähän täytyy hämmentää melkein kaiken aikaa.

Neljälle

  • 2 dl avorioriisiä
  • 4 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 7 dl kanalientä
  • 1 rkl parmesaaniraastetta
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 50 g vihreitä papuja
  • 150 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Silppua salotit ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppuja ja laakerinlehteä oliiviöljyssä. Keitä vihreät pavut ja sokeriherneet kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Valuta lävikössä.

2. Lisää riisi sipulisilppujen joukkoon ja kuullota niitäkin muutama minuutti. Kaada päälle viini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt. Alenna lämpöä ja lisää kanalientä vähän kerrallaan ja sekoitellen. Keitä, kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. Ota laakerinlehti keitoksesta.

3. Nosta kattila liedeltä. Kääntele joukkoon parmesaaniraaste ja voi. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Nosta risottoa ja vihreitä vihanneksia lämpimille lautasille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.