Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Risotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maija Silvennoisen risotto saa makua kanaliemestä ja valkoviinistä. Koko komeus kruunataan voilla ja kermalla sekä parmesaanijuustolla.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl kanalientä
  • suolaa
  • jauhettua maustepippuria
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Kuullota öljyssä riisi ja hienonnetut sipulit. Lisää joukkoon desi kanalientä ja mausteet. Sekoita seosta kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Lisää toinen desi kanalientä sekä desi valkoviiniä ja anna riisin kypsyä miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen.

Lisää vielä kolmas desi kanalientä ja loput (0,5 dl) valkoviinistä. Jatka risoton hauduttamista miedolla lämmöllä kunnes neste on imeytynyt riisiin.

Lisää joukkoon kerma ja hauduta kunnes kaikki neste on imeytynyt risottoon. Sekoita lopuksi parmesaaniraaste ja voi joukkoon ja anna imeytyä hetken.

Lisää aiheesta:

SahramirisottoRisotto ja vihreät vihanneksetSitruunarisottoTalon risottoLehtikaalirisottoHerkkutattirisotto
KasvisrisottoLisäkeruoatKananmunatonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto
  • 02.04.202310:45
    Risotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 27.04.202112:59
    Parsa

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sahramirisotto