Risotto
Maija Silvennoisen risotto saa makua kanaliemestä ja valkoviinistä. Koko komeus kruunataan voilla ja kermalla sekä parmesaanijuustolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 dl kanalientä
- suolaa
- jauhettua maustepippuria
- 1,5 dl valkoviiniä
- 1 dl kermaa
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Kuullota öljyssä riisi ja hienonnetut sipulit. Lisää joukkoon desi kanalientä ja mausteet. Sekoita seosta kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Lisää toinen desi kanalientä sekä desi valkoviiniä ja anna riisin kypsyä miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen.
Lisää vielä kolmas desi kanalientä ja loput (0,5 dl) valkoviinistä. Jatka risoton hauduttamista miedolla lämmöllä kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Lisää joukkoon kerma ja hauduta kunnes kaikki neste on imeytynyt risottoon. Sekoita lopuksi parmesaaniraaste ja voi joukkoon ja anna imeytyä hetken.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan