Rikkaat ritarit wokkihedelmien kera

Kukapa ei lapsena olisi syönyt köyhiä ritareita? Tässä reseptissä valmistamme niiden luksusversion: taikinassa on kermaa ja kananmunaa, ja leipänä käytämme italialaista ciabattaa. Aseta leiville pikapaistettuja tai wokattuja hedelmiä ja tarjoa koko komeus lämpimänä yhdessä jääkylmän jäätelönokareen kanssa.

4 annosta

  • 2 ciabattaleipää (tai 4 viipaletta vaaleaa leipää)
  • 2 kiiviä
  • 1 omena
  • 1 banaani
  • 1 limetti
  • 2 passionhedelmää
  • 10 ananaskirsikkaa
  • 1 karambola
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl sokeria
  • nokare voita
  • 2-3 rkl appelsiinimehutiivistettä
  • jäätelöä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Aloita paloittelemalla kiivi, omena, banaani, ananaskirsikka ja karambola pieniksi ja kaapimalla passionhedelmän hedelmäliha. Purista limetistä mehu ja halkaise ciabatta kahtia.

2. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon kananmunat. Vatkaa kunnes seos on tasainen. Upota leipä munakermaan ja paista sitten leivät rapeiksi voinokareessa. Pikapaista samanaikaisesti kaikki hedelmät erillisessä paistinpannussa tai wokissa. Kaada päälle mehutiiviste ja hieman limettimehua.

3. Sokeroi leivät ja aseta runsaasti hedelmiä päälle. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!