Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riittoisa omenakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos vieraita on paljon ja haluat tarjota jotain makoisaa jälkiruokaa, tämä omenaherkku on erinomainen vaihtoehto. Tarjoa lisänä kuohukermaa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 10 annosta

Raaka-aineet

  • 1 kg happamia omenoita
  • 1½ dl aprikoosimarmeladia
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa

Tarjoiluun

  • 5 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa jauhot kulhoon, lisää paloiteltu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää munat ja vaivaa taikinaksi. Kuori ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Kauli taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille, niin että taikina nousee hieman reunoille.

2. Lado omenat tiiviisti, samansuuntaisesti taikinan päälle ulkoreunoilta aloittaen. Ripottele omenoiden päälle ohut kerros sokeria ja lopuksi kardemummaa. Paista omenaherkkua uunin keskitasolla 35 minuuttia.

3. Notkista ja lämmitä marmeladi/hillo. Levitä lämpimän herkun päälle reilu kerros marmeladia. Omenaherkku maistuu paremmalta hieman jäähtyneenä.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosKultainen omenakakkuHedelmänyytitHelppo mantelinen omenapiirasÄidin omenatorttuRanskalainen omenakakku mantelilla
OmenakakkuMakeat leivonnaisetSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku
  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 20.09.202209:35
    Omenat

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 24.09.202109:18
    Omenat

    Helppo ja mehevä omenakakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Lauran omena-kinuskikakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Emmin "Omenapuun alla"