Riittoisa omenakakku
Jos vieraita on paljon ja haluat tarjota jotain makoisaa jälkiruokaa, tämä omenaherkku on erinomainen vaihtoehto. Tarjoa lisänä kuohukermaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 10 annosta
Raaka-aineet
- 1 kg happamia omenoita
- 1½ dl aprikoosimarmeladia
- 7 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita
- 2 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1 tl jauhettua kardemummaa
Tarjoiluun
- 5 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa jauhot kulhoon, lisää paloiteltu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää munat ja vaivaa taikinaksi. Kuori ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Kauli taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille, niin että taikina nousee hieman reunoille.
2. Lado omenat tiiviisti, samansuuntaisesti taikinan päälle ulkoreunoilta aloittaen. Ripottele omenoiden päälle ohut kerros sokeria ja lopuksi kardemummaa. Paista omenaherkkua uunin keskitasolla 35 minuuttia.
3. Notkista ja lämmitä marmeladi/hillo. Levitä lämpimän herkun päälle reilu kerros marmeladia. Omenaherkku maistuu paremmalta hieman jäähtyneenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje