Riitan omenakakku
Tässä kakussa on ”rikas” maku, vaikka siihen tulee vain vähän eri aineksia. No, totta kai siinä on voita. Kakusta tulee aika matala. Kevyesti vatkattu kerma sopii lisukkeeksi.
6-8 hengelle
- 1 kananmuna
- 2 dl kidesokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl voisulaa
- voita ja korppujauhoja vuoan leivitykseen
- 2-3 omenaa
- kevyesti vatkattua kermaa
Valmistusohje
1. Voitele ja leivitä vuoka, läpimitaltaan n. 24 cm. Vatkaa muna ja sokeri ilmavaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, siivilöi jauhoseos taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Kaada taikina vuokaan.
2. Älä kuori omenoita, paloittele ne vain lohkoiksi ja asettele kauniiksi kuvioksi taikinan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta