Riitan omenakakku
Julkaistu
Tässä kakussa on ”rikas” maku, vaikka siihen tulee vain vähän eri aineksia. No, totta kai siinä on voita. Kakusta tulee aika matala. Kevyesti vatkattu kerma sopii lisukkeeksi.
6-8 hengelle
- 1 kananmuna
- 2 dl kidesokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl voisulaa
- voita ja korppujauhoja vuoan leivitykseen
- 2-3 omenaa
- kevyesti vatkattua kermaa
Valmistusohje
1. Voitele ja leivitä vuoka, läpimitaltaan n. 24 cm. Vatkaa muna ja sokeri ilmavaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, siivilöi jauhoseos taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Kaada taikina vuokaan.
2. Älä kuori omenoita, paloittele ne vain lohkoiksi ja asettele kauniiksi kuvioksi taikinan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan