Riitan omenakakku

Tässä kakussa on ”rikas” maku, vaikka siihen tulee vain vähän eri aineksia. No, totta kai siinä on voita. Kakusta tulee aika matala. Kevyesti vatkattu kerma sopii lisukkeeksi.

6-8 hengelle

  • 1 kananmuna
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl voisulaa
  • voita ja korppujauhoja vuoan leivitykseen
  • 2-3 omenaa
  • kevyesti vatkattua kermaa

Valmistusohje

1. Voitele ja leivitä vuoka, läpimitaltaan n. 24 cm. Vatkaa muna ja sokeri ilmavaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, siivilöi jauhoseos taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Kaada taikina vuokaan.

2. Älä kuori omenoita, paloittele ne vain lohkoiksi ja asettele kauniiksi kuvioksi taikinan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat