Riistapihvit viherpippurikastikkeessa

Vaihtele jauhelihan laatua saatavuuden mukaan. Hirvijauheliha on hyvää, mutta muukin riista käy hyvin. Sekoittamalla riistaa sikajauhelihaan maku mietonee ja sopii niillekin, jotka syövät harvemmin riistaa.

Neljälle

  • 500 g riistajauhelihaa
  • 150 g sikajauhelihaa
  • 1 sipuli raastettuna
  • 1 peruna raastettuna
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 maustemitta korianterijauhetta
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 1 dl maitoa
  • 3-4 murskattua katajanmarjaa

Kastike

  • 2 dl liha- tai riistalientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl viherpippureita viinietikassa
  • suolaa ja pippuria
  • (2 rkl konjakkia tai viinimarjahyytelöä)

Valmistusohje

1. Sekoita riista- sekä sikajauhelihaan sipuli- ja perunaraaste ja muna. Liota korppujauhoa maidossa tovi ennen kuin lisäät sen jauhelihaseokseen. Mausta murskatuilla katajanmarjoilla, suolalla ja pippurilla ja sekoita mureketaikina hyvin.

2. Koepaista murekenokare, jotta voit tarkistaa mausteutuksen. Muotoile pihvejä ja paista ne voissa pannulla.

3. Vispaa pannu lihaliemellä ja siivilöi liemi kasariin. Lisää kerma ja keitä kokoon. Keitä viherpippureita mukana 5 minuuttia. Mausta ja tarjoile kastike pihvien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.