Riistapatee korvasienten kera
Tarjoa patee lämpimänä sienikastikkeen kera. Laita tarjolle myös metsämarjoja omassa tarjoiluastiassaan. Lihaksi sopii hirvi, poro, peura tai metsälinnun liha.
Ainekset
- 6 annosta
Ainekset
- 500 g puhdistettua riistalihaa
- 100 g sianlihaa
- 100 g silavaa
- 2 rkl voita tai margariinia
- 3 kananmunaa
- suolaa ja valkopippuria
- ½ tl nelimaustetta tai maustepippuria
- 5-6 dl kuohukermaa
- voita vuokaan
- 1½ dl korvasieniä
- 4 dl kuohukermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl lihalientä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Pane riistaliha, sianliha, silava, 1 tl suolaa, vastajauhettu pippuri ja nelimauste yleiskoneeseen. Hienonna ainekset käyttämällä konetta muutama sekunti kerrallaan. Lisää kananmunat ja sekoita ensin edellä kerrottuun tapaan, sitten hitaalla pyörimisnopeudella. Kaada joukkoon kerma ja sekoita edelleen noin 20-23 sekunnin ajan, kunnes se on tasaista ja kiinteää.
2. Kaada seos voideltuun pitkulaiseen vuokaan tai uuninkestäviin annosvuokiin. Paista vesihauteessa uunissa 175 asteessa 45-50 minuutin ajan, annosvuoissa 25-30 minuutin ajan.
3. Kastike: Huom! Tärkeää: Keitä tuoreita korvasieniä 10 minuutin ajan mielellään kahdesti ja kaada keitinvesi pois. Kuivatut sienet liotetaan ja liotusvesi kaadetaan pois. Hienonna sienet. Sulata voi kattilassa ja kuullota sienet. Lisää jauhot samalla sekoittaen. Lisää lihaliemi ja kerma. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Anna hautua noin 10 minuutin ajan. Sekoita välillä.
4. Tarjoa patee tuoreiden, soseutettujen karpaloiden tai puolukoiden, keitettyjen puikulaperunoiden, perunamuusin tai raakapaistettujen perunoiden sekä salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Taivaallinen omenahillo
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa