Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riistapatee korvasienten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoa patee lämpimänä sienikastikkeen kera. Laita tarjolle myös metsämarjoja omassa tarjoiluastiassaan. Lihaksi sopii hirvi, poro, peura tai metsälinnun liha.

Ainekset

  • 6 annosta

Ainekset

  • 500 g puhdistettua riistalihaa
  • 100 g sianlihaa
  • 100 g silavaa
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 3 kananmunaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ tl nelimaustetta tai maustepippuria
  • 5-6 dl kuohukermaa
  • voita vuokaan
  • 1½ dl korvasieniä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl lihalientä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Pane riistaliha, sianliha, silava, 1 tl suolaa, vastajauhettu pippuri ja nelimauste yleiskoneeseen. Hienonna ainekset käyttämällä konetta muutama sekunti kerrallaan. Lisää kananmunat ja sekoita ensin edellä kerrottuun tapaan, sitten hitaalla pyörimisnopeudella. Kaada joukkoon kerma ja sekoita edelleen noin 20-23 sekunnin ajan, kunnes se on tasaista ja kiinteää.

2. Kaada seos voideltuun pitkulaiseen vuokaan tai uuninkestäviin annosvuokiin. Paista vesihauteessa uunissa 175 asteessa 45-50 minuutin ajan, annosvuoissa 25-30 minuutin ajan.

3. Kastike: Huom! Tärkeää: Keitä tuoreita korvasieniä 10 minuutin ajan mielellään kahdesti ja kaada keitinvesi pois. Kuivatut sienet liotetaan ja liotusvesi kaadetaan pois. Hienonna sienet. Sulata voi kattilassa ja kuullota sienet. Lisää jauhot samalla sekoittaen. Lisää lihaliemi ja kerma. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Anna hautua noin 10 minuutin ajan. Sekoita välillä.

4. Tarjoa patee tuoreiden, soseutettujen karpaloiden tai puolukoiden, keitettyjen puikulaperunoiden, perunamuusin tai raakapaistettujen perunoiden sekä salaatin kera.

Lisää aiheesta:

Kotitekoinen maksapateeNaudanpaistia ja kantarellikastikettaLammaspaimenen piirasLohifileetä jauhetun hauen ja punaviinivoikastikkeen keraPannupihvi kantarellikastikkeen keraHirvikäristyspata
PateeRiistakausiSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee