Riistapata kantarellien kera

Ohjeen hirvenlihan voi tietenkin vaihtaa muuhunkin riistaan tai miksei naudanlihaankin. Keitetyistä perunoista puristettu perunalumi, tavallinen perunasose tai kokojyväriisikin sopivat erinomaisesti lisäkkeeksi.

Neljälle

  • 500 g hirvenlihaa
  • 10 pikkusipulia
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl porteria
  • 3 dl tummaa häränlihalientä
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 5 katajanmarjaa
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 l tuoreita kantarelleja

Koristeluun

  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori pikkusipulit ja ruskista ne voissa. Nosta pataan. Paista lihakuutiot erissä ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä paistetut lihakuutiot pataan, ripottele päälle vehnäjauhoa ja sekoita kunnolla.

2. Vispaa pannu oluella ja kaada lihojen päälle pataan. Lisää lihaliemi sekä katajanmarjat, soija ja puolukkahillo. Anna padan kiehua noin 20 minuuttia.

3. Laita kantarellit kylmään paistinpannuun, nosta lämpöä ja anna kaiken nesteen haihtua keskilämmöllä. Kuumenna pannua lisää, lisää voita ja paista hetki. Kääntele paistetut sienet pataan ja anna kiehua mukana viime minuutit keittoajasta. Koristele persiljalla juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!