Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riistapata kantarellien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 500 g hirvenlihaa
  • 10 pikkusipulia
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl porteria
  • 3 dl tummaa häränlihalientä
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 5 katajanmarjaa
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 l tuoreita kantarelleja

Koristeluun

  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori pikkusipulit ja ruskista ne voissa. Nosta pataan. Paista lihakuutiot erissä ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä paistetut lihakuutiot pataan, ripottele päälle vehnäjauhoa ja sekoita kunnolla.

2. Vispaa pannu oluella ja kaada lihojen päälle pataan. Lisää lihaliemi sekä katajanmarjat, soija ja puolukkahillo. Anna padan kiehua noin 20 minuuttia.

3. Laita kantarellit kylmään paistinpannuun, nosta lämpöä ja anna kaiken nesteen haihtua keskilämmöllä. Kuumenna pannua lisää, lisää voita ja paista hetki. Kääntele paistetut sienet pataan ja anna kiehua mukana viime minuutit keittoajasta. Koristele persiljalla juuri ennen tarjoilua.

Ohjeen hirvenlihan voi tietenkin vaihtaa muuhunkin riistaan tai miksei naudanlihaankin. Keitetyistä perunoista puristettu perunalumi, tavallinen perunasose tai kokojyväriisikin sopivat erinomaisesti lisäkkeeksi.

Lisää aiheesta:

Paistettua ankanrintaa siiderikastikkeellaPihlajanmarjanmakuinen riistapataPeuranpaisti calvadoskastikkeessaJänis kermakastikkeessaKermainen riistapannuKellarimestarin riisipata
RiistapataKananmunatonRiistakausiSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pihlajanmarjanmakuinen riistapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mykonoksen kanipata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Metsästäjänpata

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Peurapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kermainen riistapannu