Riistanmakuiset porsaankyljykset
Katajanmarjat ja mustaherukkahyytelö ovat tavallisia riistaruokien ainesosia. Tätä reseptiä voit myös käyttää villisiankyljyksille.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 porsaankyljystä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 250 g pakastettua ruusukaalia
Kastike
- 1 ½ rkl margariinia
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 1 dl vettä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- ½ naudanliemikuutio
- 1 ½ dl kermaa
- 1 maustemitta timjamia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1-2 rkl mustaherukkahyytelöä
- n. 2 rkl ranskankermaa
- ½-1 rkl murskattuja katajanmarjoja
Valmistusohje
1. Paista margariini ja jauhot kattilassa. Lisää vettä ja viiniä, murusta mukaan liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi, lisää kerma. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Mausta mausteilla ja mustaherukkahyytelöllä sekä ripauksella katajanmarjoja. Lisää ranskankerma.
2. Keitä ruusukaalit suolavedessä, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta älä kypsennä niitä liikaa.
3. Suolaa ja pippuroi kyljykset ja paista niitä n. 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile kastikkeen ja ruusukaalin kera. Ripottele päälle murskattuja katajanmarjoja. Mustaherukkahyytelökin maistuu lisukkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa