Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riistakäristyspannu kantarellien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Peuran-, hirven- tai poronkäristys on erinomaista tähän riistapannuun, jota täydentää parmesaanilla maustettu perunamuusi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 240 pakastettua käristyslihaa
  • 1 sipuli
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 l tuoreita kantarelleja
  • 1 dl tuoreita tai pakastettuja puolukoita
  • 1 oksa tuoretta timjamia

Perunasose

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 20 g voita
  • 3 ½ dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • parmesaania

Valmistusohje

1. Perunasose: Kuori perunat, lohko ja keitä pehmeiksi vedessä. Survo perunat ja sekoita joukkoon voi, suola ja pippuri. Ohenna kuumalla maidolla pikkuhiljaa samalla kun vatkaat sosetta. Kun muusi on sopivan paksuista ja kuohkeaa, se on valmista. Pidä lämpimänä tarjoiluun.

2. Puhdista ja perkaa kantarellit ja pane ne kylmään paistinpannuun. Lisää lämpöä ja anna niiden hikoilla kohtalaisella lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Nostoa lämpöä ja lisää voi pannulle ja paista kantarellit. Nosta pannulta ja siirrä sivuun.

3. Anna käristyslihojen sulaa puolittain ja suikaloi ne. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulihake voissa ja nosta sitten pannulta. Paista vuorostaan voissa käristyslihat, lisää vähän kerrallaan, ettei pannu jäähdy liikaa. Sirottele päälle jauhoa ja sekoita. Pane sipulisilppu takaisin pannulle, lisää kantarellit ja kaada kerma päälle. Anna porista 5 minuuttia ja mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Koristele timjamilla ja puolukoilla. Tarjoile muusin kanssa. Höylää perunasoseen pinnalle parmesaanilastuja ennen kuin tuot sen pöytään.

Lisää aiheesta:

UunilammascurryJuurespyttipannu kantarellien ja munakokkelin kanssaPorsaanpaistia ja punakaaliaRiistapata kantarellien keraHirvikäristyspataHirvipataa voissa paistettujen sienten kera
PoronkäristysKananmunatonSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronkäristys
  • 24.09.202115:30
    Viiden jälkeen

    Kim Mikkolan Poro XO

  • 18.02.201300:00
    Riista

    Riistakäristystä ja pastaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riistakäristyspannu kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronkäristyspata herkkusienten kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronkäristys sienten ja punasipulin kera