Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riista-wallenbergiläinen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g jauhettua peuran- tai hirvenvasaa
  • 5 munankeltuaista
  • 2 ½ dl jääkylmää kuohukermaa
  • 1 maustemitta epiche richea (nelimaustetta)
  • suolaa ja valkopippuria
  • tuoretta vaaleaa korppujauhoa
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • perunasosetta
  • ruskistettua voita
  • vihreitä herneitä
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Kaikkien murekeainesten pitää olla kylmiä. Sekoita kylmä jauheliha munankeltuaisten kanssa ja lisää jääkylmää kermaa vähitellen, koko ajan sekoittaen. Mureketaikinan pitää olla löysää. Mausta suolalla, nelimausteella ja pippurilla myllystä.

2. Muotoile mureketaikinasta neljä suurta pihviä, korkeintaan sentin paksuisia ja kääntele ne juurijauhetuissa vaaleissa korppujauhoissa. Paista wallenbergiläiset miedolla lämmöllä 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Pihvien kuuluu olla vaalean kullanruskeita pinnalta ja kuohkeita sisältä.

3. Laita pihvit lämmitetyille lautasille tai tarjoiluvadille ja valuta ruskistettua voita pinnalle. Tuo tarjolle perunasoseen, vihreiden herneiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Lisää aiheesta:

HirvenjauhelihapihvitAidot WallenbergaritWallenbergin pihviRumstek à la BercyWieninleike anjoviksen keraWallenbergare-pihvit
Wallenbergin pihviPääruoatLiharuoka

Ruotsalaisen kotiruoan huippu on pannupihvi wallenbergare, jota tarjotaan myös arvonsa tuntevissa ravintoloissa. Teemme siitä riistaversion, mutta lihan on oltava vasikkaa, siis hirven- tai peuranvasaa.

Tuoreimmat aiheesta

Wallenbergin pihvi
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riista-wallenbergiläinen

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Aidot Wallenbergarit

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Wallenbergin pihvi

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Ruiskuorrutetut Wallenbergin pihvit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Wallenbergare-pihvit