Riista-wallenbergiläinen
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664114/landscape16_9/515/290/afa44948a77935a0d375dc04d755f4/JT/885230-4886.jpg)
Ruotsalaisen kotiruoan huippu on pannupihvi wallenbergare, jota tarjotaan myös arvonsa tuntevissa ravintoloissa. Teemme siitä riistaversion, mutta lihan on oltava vasikkaa, siis hirven- tai peuranvasaa.
Neljälle
- 500 g jauhettua peuran- tai hirvenvasaa
- 5 munankeltuaista
- 2 ½ dl jääkylmää kuohukermaa
- 1 maustemitta epiche richea (nelimaustetta)
- suolaa ja valkopippuria
- tuoretta vaaleaa korppujauhoa
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- perunasosetta
- ruskistettua voita
- vihreitä herneitä
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Kaikkien murekeainesten pitää olla kylmiä. Sekoita kylmä jauheliha munankeltuaisten kanssa ja lisää jääkylmää kermaa vähitellen, koko ajan sekoittaen. Mureketaikinan pitää olla löysää. Mausta suolalla, nelimausteella ja pippurilla myllystä.
2. Muotoile mureketaikinasta neljä suurta pihviä, korkeintaan sentin paksuisia ja kääntele ne juurijauhetuissa vaaleissa korppujauhoissa. Paista wallenbergiläiset miedolla lämmöllä 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Pihvien kuuluu olla vaalean kullanruskeita pinnalta ja kuohkeita sisältä.
3. Laita pihvit lämmitetyille lautasille tai tarjoiluvadille ja valuta ruskistettua voita pinnalle. Tuo tarjolle perunasoseen, vihreiden herneiden ja puolukkasurvoksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka