Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riisipallot ylijääneestä riisistä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aterialta ylijäänyt riisi muuttuu uudeksi ruokalajiksi: ihaniksi pallukoiksi.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 400 g ylijäänyttä risottoa (jos valmista risottoa ei ole saatavilla, keitä riisiä ja lisää siihen reilusti parmesaanijuustoa ja tomaattipyreetä)
  • 80 g mozzarellaa kuutioina
  • 1 muna
  • 2,5 dl korppujauhoja
  • 475 ml neitsytoliiviöljyä

Valmistusohje

- Tee risotosta palloja, joiden halkaisija on noin kuusi senttimetriä. Tee pallon keskelle painauma ja laita sinne muutama kuutio mozzarellaa eli sulje mozzarella pallon sisälle.

- Dippaa riisipallot raa’assa kananmunassa ja pyöritä leivänmuruissa.

- Kuumenna syvässä kastikekattilassa oliiviöljy ja aseta öljyn kuumettua riisipallot varovasti kattilaan.

- Varmista että öljy on kuumaa, muuten riisipalloista tulee todella painavia.

- Paista palloja muutama minuutti joka puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita.

- Aseta pallot talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi pinnasta pois. Tarjoile kuumana tai huoneenlämpöisenä.

Lisää aiheesta:

Riisi-linssipataPurjoa riisipedilläFriteeratut juustotäytteiset kanafileetMaapähkinävoilla maustetut broilerinfileetRiisi à la Malta ilman puuroaPaistetut pizzataikinapalat
RiisiKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Riisi
  • Eilen12:41
    Aasialainen ruoka

    Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Riisipallot ylijääneestä riisistä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riisi-linssipata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Persialainen riisi

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Juhlavat riisipallot