Mainos
Mainos

Riisipallot ylijääneestä riisistä

Aterialta ylijäänyt riisi muuttuu uudeksi ruokalajiksi: ihaniksi pallukoiksi.

4 hengelle

  • 400 g ylijäänyttä risottoa (jos valmista risottoa ei ole saatavilla, keitä riisiä ja lisää siihen reilusti parmesaanijuustoa ja tomaattipyreetä)
  • 80 g mozzarellaa kuutioina
  • 1 muna
  • 2,5 dl korppujauhoja
  • 475 ml neitsytoliiviöljyä

Valmistusohje

- Tee risotosta palloja, joiden halkaisija on noin kuusi senttimetriä. Tee pallon keskelle painauma ja laita sinne muutama kuutio mozzarellaa eli sulje mozzarella pallon sisälle.

- Dippaa riisipallot raa’assa kananmunassa ja pyöritä leivänmuruissa.

- Kuumenna syvässä kastikekattilassa oliiviöljy ja aseta öljyn kuumettua riisipallot varovasti kattilaan.

- Varmista että öljy on kuumaa, muuten riisipalloista tulee todella painavia.

- Paista palloja muutama minuutti joka puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita.

- Aseta pallot talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi pinnasta pois. Tarjoile kuumana tai huoneenlämpöisenä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.