Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riisiä jälkiruuaksi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji syntyi, kun kokki, joka on kiihkeä GI-menetelmän, vähähiilihydraattisen dieetin kannattaja, taikoi joulujälkiruoan ilman riisiryynejä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 appelsiinia
  • 1 pieni purkki raejuustoa, 250 g
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
  • 2 tl raakaruokosokeria

Valmistusohje

1. Leikkaa pois noin 2 cm appelsiinien päistä. Kuori ne terävällä veitsellä, niin että kuoren valkoinen osa lähtee kokonaan. Jaa appelsiinit kalvottomiksi terävällä veitsellä. Tee tämä kulhon yläpuolella, niin saat mehun talteen.

2. Sekoita appelsiinimehuun raejuusto. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Vaahdota kerma.

3. Sekoita kermavaahto, vaniljansiemenet, kardemumma ja sokeri raejuustoseokseen. Laita kulho kylmään. Koristele appelsiinifileillä ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

RaparperihyytelöLuumuja madeirassaAppelsiinihyytelö viinirypäleilläSitruunainen riisi à la MaltaHieno appelsiiniriisiHedelmäriisi
HedelmäriisiKananmunatonGluteenitonJouluKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäriisi
  • 30.11.201514:51
    Makea vanukas

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maltariisiä uudella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kotitekoinen riisifrutti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Omenariisi

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Sitruunainen riisi à la Malta