Riisiä jälkiruuaksi
Tämä ruokalaji syntyi, kun kokki, joka on kiihkeä GI-menetelmän, vähähiilihydraattisen dieetin kannattaja, taikoi joulujälkiruoan ilman riisiryynejä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 appelsiinia
- 1 pieni purkki raejuustoa, 250 g
- 1 vaniljatanko
- 2 dl kuohukermaa
- 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
- 2 tl raakaruokosokeria
Valmistusohje
1. Leikkaa pois noin 2 cm appelsiinien päistä. Kuori ne terävällä veitsellä, niin että kuoren valkoinen osa lähtee kokonaan. Jaa appelsiinit kalvottomiksi terävällä veitsellä. Tee tämä kulhon yläpuolella, niin saat mehun talteen.
2. Sekoita appelsiinimehuun raejuusto. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Vaahdota kerma.
3. Sekoita kermavaahto, vaniljansiemenet, kardemumma ja sokeri raejuustoseokseen. Laita kulho kylmään. Koristele appelsiinifileillä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan