Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa

Hyvin varustetuista ruokakaupoista saat ostaa valmiiksi riimisuolattua häränrintaa. Ennen se oli arkiruokaa, nykyisin sitä tarjoillaan hienoissa ravintoloissa.

Neljälle

  • 500 g keitettyä, riimisuolattua häränrintaa
  • 2 palsternakkaa
  • 2 tl rapsiöljyä

Sinappi-kirvelikastike

  • 4 dl vasikanlientä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sinappia
  • 2 tl kuivattua kirveliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista palsternakat ja suikaloi ne. Laita ne uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Pirskota päälle öljyä.

2. Viipaloi häränrinta ja kuumenna siivut liemessä. Pidä lämpimänä.

3. Sinappi-kirvelikastike: Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita. Lisää lientä samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 3-5 minuuttia. Mausta sinapilla, kirvelillä, suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!