Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa

Hyvin varustetuista ruokakaupoista saat ostaa valmiiksi riimisuolattua häränrintaa. Ennen se oli arkiruokaa, nykyisin sitä tarjoillaan hienoissa ravintoloissa.

Neljälle

  • 500 g keitettyä, riimisuolattua häränrintaa
  • 2 palsternakkaa
  • 2 tl rapsiöljyä

Sinappi-kirvelikastike

  • 4 dl vasikanlientä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sinappia
  • 2 tl kuivattua kirveliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista palsternakat ja suikaloi ne. Laita ne uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Pirskota päälle öljyä.

2. Viipaloi häränrinta ja kuumenna siivut liemessä. Pidä lämpimänä.

3. Sinappi-kirvelikastike: Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita. Lisää lientä samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 3-5 minuuttia. Mausta sinapilla, kirvelillä, suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja