Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hyvin varustetuista ruokakaupoista saat ostaa valmiiksi riimisuolattua häränrintaa. Ennen se oli arkiruokaa, nykyisin sitä tarjoillaan hienoissa ravintoloissa.

Neljälle

  • 500 g keitettyä, riimisuolattua häränrintaa
  • 2 palsternakkaa
  • 2 tl rapsiöljyä

Sinappi-kirvelikastike

  • 4 dl vasikanlientä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sinappia
  • 2 tl kuivattua kirveliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista palsternakat ja suikaloi ne. Laita ne uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Pirskota päälle öljyä.

2. Viipaloi häränrinta ja kuumenna siivut liemessä. Pidä lämpimänä.

3. Sinappi-kirvelikastike: Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita. Lisää lientä samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 3-5 minuuttia. Mausta sinapilla, kirvelillä, suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Friteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusillaKäristetty häränrinta ruskistettujen juuresten keraSuutarinlaatikkoKreikkalaista lammasta sitruunakastikkeessaMakkaraa kaalissaVasikkapyyt
HäränrintaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa