Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riimisuolattu häränrinta piparjuurikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Riimisuolatun häränrinnan voit keittää jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Loppu käykin sitten nopeasti. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Neljälle

  • 1 kg luutonta riimisuolattua häränrintaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 200 g juuriselleriä
  • 200 g lanttua
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 pieni nippu persiljaa

Piparjuurikastike

  • 3 dl keitinlientä
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 tl vaaleaa dijon-sinappia
  • 1 rkl piparjuuriraastetta

Keitetyt juurekset

  • 2 porkkanaa
  • 1 purjo
  • pieni nippu persiljaa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori sipuli, porkkana, selleri ja lanttu ja paloittele kaikki pienemmäksi. Laita kattilaan liha ja juureskuutiot sekä valkopippurit. Täytä vedellä, niin että se juuri peittää ainekset, lisää suola ja kuumenna kiehuvaksi. anna kiehua miedolla lämmöllä n. 1 ½ tuntia. Nosta liha liemestä ja jäähdytä se painon alla, mielellään yön yli. Siivilöi keitinliemi ja säilytä jääkaapissa.

2. Huuhdo purjo ja leikkaa se palasiksi, kuori porkkanat ja paloittele. Säästä 3 dl keitinlientä kastiketta varten, kuumenna loput kiehuvaksi ja keitä porkkanat ja purjo pehmeiksi. Pidä ne lämpiminä. Kiehauta kerma ja 3 dl lientä sinapin ja piparjuuriraasteen kanssa.

3. Silppua persiljanlehdet. Ota liha painon alta ja viipaloi se terävällä veitsellä. Lämmitä viipaleet tilkassa keitinlientä. Tarjoile porkkanoiden, purjon, persiljasilpun ja piparjuurikastikkeen sekä keitettyjen perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Keitettyä kananpoikaa juurespyreen keraRiimihärkää peston ja vihannesten keraNaudanpaistia liemessäPiparjuurilihaa juuresten kanssaPunajuurinen seljankaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
RiimihärkäPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riimihärkä
  • 18.02.201300:00
    Kasviskeitto

    Juureskeitto ja riimisuolattua härkää

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Riimihärkä-tempura

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Riimihärkää ja piparjuurikermaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimihärkää peston ja vihannesten kera