Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riimisuolattu häränrinta ja vahva kastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 kg riimisuolattua, luutonta häränrintaa
  • 1 sipuli
  • 3 porkkanaa
  • 100 g lanttua
  • 100 g juuriselleriä
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 ½ tl suolaa vesilitraa kohti
  • 1 maustemitta sokeria
  • 1 pieni nippu persiljaa

Kastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 ½ rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl tummaa lihalientä
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • ½ tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori sipuli, porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Pane kevyesti suolattu häränrinta kattilaan yhdessä juuresten, sipulin ja pippurien kanssa. Täytä kattila vedellä, niin että se juuri ja juuri peittää lihan ja lisää suola vesimäärän mukaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa, noin 1 ½ - 2 tuntia. Nosta liha kattilasta, siivilöi ja säästä liemi. Jäähdytä häränrinta painon alla, mielellään ainakin yön yli.

2. Kastike: hienonna salottisipuli. Sulata voi kasarissa ja kuullota sipulisilppu siinä, mutta älä ruskista. Lisää tomaattipyree, ota kasari liedeltä ja lisää jauho. Kuumenna toisessa kattilassa lihaliemi kiehuvaksi. Nosta jauhoseoskasari takaisin liedelle ja kaada lihalientä vähitellen sekaan vatkaten. Mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia, sekoittele silloin tällöin ja siivilöi lopuksi kastike.

Riimisuolattu liha on kevyesti pintasuolattua. Voit keittää häränrinnan jo päivää, paria ennen tarjoilua. Pane se tuolloin painon alle jääkaappiin, niin siitä tulee helposti leikattavaa. Painoksi voit laittaa esimerkiksi leikkuulaudan ja sen päälle jotakin painavaa. Tarjoile liha kuohkean perunasoseen ja rapeiden perunalastujen kanssa.

3. Leikkaa häränrinta ½ sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lämmitä viipaleet jäljellä olevassa keitinliemessä. Tarjoile kastikkeen, perunasoseen ja perunalastujen kera.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoKeitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksiaKäristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen keraVasikkablanquette curryn ja kapristen keraKokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
RiimihärkäPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riimihärkä
  • 18.02.201300:00
    Kasviskeitto

    Juureskeitto ja riimisuolattua härkää

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Riimihärkä-tempura

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Riimihärkää ja piparjuurikermaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimihärkää peston ja vihannesten kera