Rieskat
Tämä resepti on alunperin Ruotsin Värmlannista, siellä nämä paistettiin suoraan hellalla. Suomessa on tehty tämänkaltaisia rieskoja eri puolilla maata. Olisivatko läfsor, kuten rieskoja siellä nimitetään, alkujaan suomalaisten Värmlantiin viemiä, nimikin kuulostaa melkein lörtsyltä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljä rieskaa
- 25 g voita
- 5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1/4 dl siirappia
- ½ rkl suolaa
- n. 14 dl jauhoa esim.
- neljänviljanjauhoa
Valmistusohje
1. Sulata voi, lisää maito ja anna seoksen lämmetä 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja lisää siirappi sekä suola. Työstä ja vaivaa jauhot sekaan tasaiseksi taikinaksi. Anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Vaivaa taikinaa ja jaa neljään osaan. Kauli taikinasta kevyesti jauhotetulla alustalla neljä pyöreää, läpimitaltaan 20-25-senttistä rieskaa. Nosta leivinpaperille pellille, pistele hyvin ja paista yksi kerrallaan uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.
3. Jäähdytä rieskat leivinliinojen välissä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa