Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rieskat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljä rieskaa

  • 25 g voita
  • 5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1/4 dl siirappia
  • ½ rkl suolaa
  • n. 14 dl jauhoa esim.
  • neljänviljanjauhoa

Valmistusohje

1. Sulata voi, lisää maito ja anna seoksen lämmetä 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja lisää siirappi sekä suola. Työstä ja vaivaa jauhot sekaan tasaiseksi taikinaksi. Anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Vaivaa taikinaa ja jaa neljään osaan. Kauli taikinasta kevyesti jauhotetulla alustalla neljä pyöreää, läpimitaltaan 20-25-senttistä rieskaa. Nosta leivinpaperille pellille, pistele hyvin ja paista yksi kerrallaan uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.

3. Jäähdytä rieskat leivinliinojen välissä.

Tämä resepti on alunperin Ruotsin Värmlannista, siellä nämä paistettiin suoraan hellalla. Suomessa on tehty tämänkaltaisia rieskoja eri puolilla maata. Olisivatko läfsor, kuten rieskoja siellä nimitetään, alkujaan suomalaisten Värmlantiin viemiä, nimikin kuulostaa melkein lörtsyltä.

Lisää aiheesta:

Ohut saaristolaisleipäPomeranssileipäOhrakakkuMaalaistalon leipäRukiinen saksanpähkinäleipäReikäleivät
LeipäKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä