Rieskakääröjä kinkku-kalkkunatäytteellä

Amerikasta tuli wrap, mutta meillähän on tehty wrappeja iät ja ajat lapinrieskasta käärimällä erilaisia liha-, kala- tai juustotäytteitä niihin. Mahdottoman hyvää retkiruokaa, mutta käy alku- tai välipalanakin.

Neljälle

  • 4 isoa lapinrieskaa
  • 4 viipaletta keittokinkkua
  • 4 viipaletta savukalkkunaa
  • 1/4 kerä jäävuorisalaattia
  • 1 porkkana
  • 2 tomaattia
  • 1/4 purjoa

Kastike

  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl majoneesia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja leikkaa se tikuiksi, ryöppää nopeasti suolavedessä ja jäähdytä. Sekoita keskenään ranskankerma, majoneesi, suola ja pippuri kastikkeeksi. Suikaloi salaatti ja purjo ja sekoita ne kastikkeeseen. Viipaloi tomaatit.

2. Levitä rieskat työpöydälle. Aseta kinkku- ja kalkkunaviipale rieskan toiselle puolikkaalle. Jaa salaattiseos, porkkanatikut ja tomaattisiivut niiden päälle. Kääri täytetystä päästä lähtien tiukaksi rullaksi.

3.Retkelle kääri rullat yksitellen paperiin. Kotona syötäväksi leikkaa rullat vinottain kahtia ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.