Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ricotta

Julkaistu 11.01.2018 12:51

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 l raakamaitoa
  • 3 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Kaada maito kattilaan. Lämmitä maitoa, kunnes se höyryää ja melkein kiehahtaa.

Lisää sitruunamehu puukauhalla sekoittaen ja sammuta levy. Sekoita hitaasti, kunnes maito alkaa erottua herasta.

Anna juuston seistä kattilassa noin 5 minuuttia. Vuoraa sillä aikaa siivilä harsokankaalla ja aseta se kulhon päälle. Kaada maito hitaasti harsolla vuorattuun siivilään ja anna valua noin puoli tuntia. Jos haluat tiiviimpää juustoa, anna valua hieman kauemmin.

Huom! Muista maitoa ostaessasi, että se ei saa olla UHT-käsiteltyä eli iskukuumennettua, sillä silloin juusto ei erotu maidosta.

Lisää aiheesta:

Munajuustoa ja punajuurtaMomofukun marinoidut kananmunatKeitetty karamelliBéchamelkastike lipeäkalallePerinteiset popcornitKotiviiliä ja kesämarjoja
Samassa liemessäPannukakkuLeivontaVälipalatKasvisruoka

Italialaisen ricotta-tuorejuuston voi valmistaa itse Samassa liemessä-ohjelman reseptillä, eikä siihen tarvita kuin pari ainesosaa! Erinomainen juusto myös leivonnaisiin.

Tuoreimmat aiheesta

Samassa liemessä
  • 16.01.201811:57
    Pannukakku

    Ricottapannarit

  • 16.01.201811:33
    Makeat vohvelit

    Vissyvohvelit

  • 16.01.201811:28
    Aasialainen ruoka

    Broccoli-stirfry

  • 11.01.201814:30
    kana

    Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)

  • 26.01.201820:00
    kasvisruoka

    Filotaikinakupit