Ricotta

ricotta_20160828_0157

Italialaisen ricotta-tuorejuuston voi valmistaa itse Samassa liemessä-ohjelman reseptillä, eikä siihen tarvita kuin pari ainesosaa! Erinomainen juusto myös leivonnaisiin.

Ainekset

  • 1 l raakamaitoa
  • 3 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Kaada maito kattilaan. Lämmitä maitoa, kunnes se höyryää ja melkein kiehahtaa.

Lisää sitruunamehu puukauhalla sekoittaen ja sammuta levy. Sekoita hitaasti, kunnes maito alkaa erottua herasta.

Anna juuston seistä kattilassa noin 5 minuuttia. Vuoraa sillä aikaa siivilä harsokankaalla ja aseta se kulhon päälle. Kaada maito hitaasti harsolla vuorattuun siivilään ja anna valua noin puoli tuntia. Jos haluat tiiviimpää juustoa, anna valua hieman kauemmin.

Huom! Muista maitoa ostaessasi, että se ei saa olla UHT-käsiteltyä eli iskukuumennettua, sillä silloin juusto ei erotu maidosta.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.