Retkimuffinit

Omena-kanelimuffinit ovat loistava jälkiruoka retkelle. Pakkaa kannelliseen muovirasiaan.

16 muffiniin

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl juoksevaa margariinia

Täyte

  • 2 omenaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 3 rkl raakasokeria
  • 3 rkl juoksevaa margariinia

Päälle ripoteltavaksi

  • ½ dl raakasokeria
  • 1 tl kanelia

Tarvitset myös

  • 16 pientä muffinivuokaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita muffinivuoat pellille. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, neilikka ja kaneli kulhossa.

2. Kuori omenat, lohko ne ja poista siemenkodat. Hienonna omenat karkeasti. Sekoita omenat, kaneli, sokeri ja margariini toisessa kulhossa. Vatkaa munat ja kidesokeri ilmavaksi kolmannessa kulhossa, lisää margariini ja jogurtti.

3. Kääntele jauhoseos munaseokseen, lisää viimeiseksi täyte. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Sekoita sokeri ja kaneli, ripottele päälle. Paista 15-20 minuuttia uunin alatasolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!