Omena-kanelimuffinit ovat loistava jälkiruoka retkelle. Pakkaa kannelliseen muovirasiaan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
16 muffiniin
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl jauhettua neilikkaa
- 1 tl kanelia
- 2 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl juoksevaa margariinia
Täyte
- 2 omenaa
- 1 tl jauhettua kanelia
- 3 rkl raakasokeria
- 3 rkl juoksevaa margariinia
Päälle ripoteltavaksi
- ½ dl raakasokeria
- 1 tl kanelia
Tarvitset myös
- 16 pientä muffinivuokaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita muffinivuoat pellille. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, neilikka ja kaneli kulhossa.
2. Kuori omenat, lohko ne ja poista siemenkodat. Hienonna omenat karkeasti. Sekoita omenat, kaneli, sokeri ja margariini toisessa kulhossa. Vatkaa munat ja kidesokeri ilmavaksi kolmannessa kulhossa, lisää margariini ja jogurtti.
3. Kääntele jauhoseos munaseokseen, lisää viimeiseksi täyte. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Sekoita sokeri ja kaneli, ripottele päälle. Paista 15-20 minuuttia uunin alatasolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.