Retkimuffinit
Omena-kanelimuffinit ovat loistava jälkiruoka retkelle. Pakkaa kannelliseen muovirasiaan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
16 muffiniin
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl jauhettua neilikkaa
- 1 tl kanelia
- 2 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl juoksevaa margariinia
Täyte
- 2 omenaa
- 1 tl jauhettua kanelia
- 3 rkl raakasokeria
- 3 rkl juoksevaa margariinia
Päälle ripoteltavaksi
- ½ dl raakasokeria
- 1 tl kanelia
Tarvitset myös
- 16 pientä muffinivuokaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita muffinivuoat pellille. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, neilikka ja kaneli kulhossa.
2. Kuori omenat, lohko ne ja poista siemenkodat. Hienonna omenat karkeasti. Sekoita omenat, kaneli, sokeri ja margariini toisessa kulhossa. Vatkaa munat ja kidesokeri ilmavaksi kolmannessa kulhossa, lisää margariini ja jogurtti.
3. Kääntele jauhoseos munaseokseen, lisää viimeiseksi täyte. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Sekoita sokeri ja kaneli, ripottele päälle. Paista 15-20 minuuttia uunin alatasolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti