Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rendang – maailman paras ruoka Indonesiasta

Shutterstock
Julkaistu 20.07.2017 10:18

MTV LIFESTYLE

Maustetahna

  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettuja korianterin siemeniä
  • ¼ tl kurkumaa
  • 2,5 cm pala tuoretta inkivääriä karkeasti pilkottuna
  • 4 isoa valkosipulinkynttä karkeasti pilkottuna
  • 200 g (salotti)sipulia
  • 3 rkl chilihiutaleita

Lisäksi

  • 2 rkl öljyä
  • 1 kg naudanlihaa, esimerkiksi potkaa tai kylkeä kuutioiksi pilkottuna
  • 2 vartta sitruunaruohoa
  • 4 kaffirlimetin lehteä
  • 2,5 cm pala galangalia
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 1 rkl palmusokeria TAI fariinisokeria

Valmistusohje

1.       Tee maustetahna: laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen jauhaa, kunnes lopputulos on tahnaa.

2.       Laita pannu kuumenemaan. Lisää öljy. Kun öljy on kuumaa, paista naudanlihapalat pannulla erissä. Anna lihan pinnan ruskistua kunnolla, ennen kuin kääntelet palat. Ota lihat pois pannulta kulhoon odottamaan.

3.       Lisää pannulle pilkottu sitruunaruoho, kokonaiset kaffirlimetin lehdet ja pilkottu galangal ja paista hetken, kunnes aromit erottuvat. Lisää lihan joukkoon ja jätä öljy pannulle.

Mausteinen ja aromikas, indonesialainen rendang on valittu maailman parhaaksi ruoaksi CNN-kanavan äänestyksessä. Murea liharuoka tarjoillaan keitetyn tai höyrytetyn riisin kera.

4.       Käännä liesi miedolle lämpötilalle ja lisää pannulle maustetahna. Paista koko ajan sekoittaen, kunnes suurin osa kosteudesta on haihtunut (10-15 minuuttia). Älä anna tahnan palaa pannuun.  Lisää tarvittaessa vettä ja pienennä lämpötilaa.

5.       Lisää pannulle kookosmaito ja palmusokeri/fariinisokeri. Anna sokerin haihtua kastikkeeseen ja lisää sitten joukkoon naudanliha ja sitruunaruoho-kaffirlimetti-galangalseos. Sekoita ja peitä pannu kannella - kuitenkin niin, että kannen ja pannun väliin jää pieni ilmarako, mistä neste pääsee haihtumaan. Anna hautua miedolla lämmöllä 3-4 tuntia ajoittain sekoittaen.

6.       Kun liha on mureaa ja suurin osa nesteestä on haihtunut, ota kansi pois ja lisää lämpöä liedelle. Sekoita rendangia koko ajan, että loputkin nesteet haihtuvat. Älä kuitenkaan anna lihan palaa. Muista, että öljy ei haihdu pannulta. Sitä saa ruoassa olla.

7.       Rendang on valmista, kun pannulla ei juurikaan enää ole kastiketta jäljellä ja liha on tummanruskeaa. Ideaalitilanteessa rendangin annetaan hautua yön yli, jotta kaikki aromit imeytyvät lihaan. Tarjoile rendang riisin kera.

Lisää aiheesta:

"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleItkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruokaMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Muistatko vielä ”kouluaikojen limaisen kauhistuksen”? Nyt tämä ruoka on pelastettu – painii aivan eri sarjassaSivumaku: Karamellipossu Farangin tapaanLinssicurrya ja pinaattia
Aasialainen ruokaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Aasialainen ruoka
  • 21.01.202212:34
    Maailman keittiöt

    Aasialainen jättikatkarapukeitto Harri Syrjäsen tapaan

  • 08.01.202209:00
    Kanakeitto

    Harri Syrjäsen thaimaalainen red curry -kanakeitto

  • 16.01.201811:28
    Samassa liemessä

    Broccoli-stirfry

  • 24.11.201707:22
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen Matinkylän kana (eli thaimaalaisittain Pad kra pao gai)

  • 20.07.201710:18
    Pääruoat

    Rendang – maailman paras ruoka Indonesiasta