Sisällöt Tomi Einonen Vastaava päätoimittaja Ilkka Ahtiainen Uutispäätoimittaja Mona Haapsaari Toimituspäällikkö Teemu Niikko Toimituspäällikkö, urheilu Liiketoiminta Iina Eloranta VP, Channels and Digital Consumption SuomiAreena Jeremias Kontio Vastaava tuottaja
Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa! | Resepti | Makuja | MTV Uutiset
Makuja
Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa! Julkaistu 14.02.2020 15:24 Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Ainekset 200 g Rosamunda-perunaa 30 ml täysmaitoa 50 g perunajauhoja 3 kpl kananmunaa (erota keltuaiset ja valkuaiset) 2 rkl crème fraicheä suolaa maun mukaan Valmistusohje Lyonin perunaohukaiset valmistuvat näin: Keitä perunat kypsiksi ja tee niistä sileä muussi. Sekoita keltuaiset, maito ja cème fraiche ja lisää siihen perunamuussi. Mausta suolalla. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja nostele kevein liikkein perunaseokseen. Paista taikinaa blinipannulla tai lettupannulla pienessä määrässä voita miedolla lämmöllä 1-2 min. per puoli. Tarjoile blinit smetanan, punasipulin ja mädin kanssa.
Legendaarinen helsinkiläisravintola Lyon lopetti toimintansa 14.2.2020. Eläköityvä ravintoloitsija Marjatta Helander paljasti MTV:lle yhden klassikkoravintolan reseptin: Lyonin perunaohukaiset, jotka tarjoillaan blinitäytteiden kera.
14.02.2020 15:24
24.01.2020 07:48
08.02.2016 07:09
06.03.2015 14:34
30.04.2015 09:51
Lataa lisää