Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!
MTV
Julkaistu 14.02.2020 15:24
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Ainekset
200 g Rosamunda-perunaa
30 ml täysmaitoa
50 g perunajauhoja
3 kpl kananmunaa (erota keltuaiset ja valkuaiset)
2 rkl crème fraicheä
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Lyonin perunaohukaiset valmistuvat näin:
Keitä perunat kypsiksi ja tee niistä sileä muussi.
Sekoita keltuaiset, maito ja cème fraiche ja lisää siihen perunamuussi. Mausta suolalla.
Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja nostele kevein liikkein perunaseokseen.
Paista taikinaa blinipannulla tai lettupannulla pienessä määrässä voita miedolla lämmöllä 1-2 min. per puoli.
Tarjoile blinit smetanan, punasipulin ja mädin kanssa.
Legendaarinen helsinkiläisravintola Lyon lopetti toimintansa 14.2.2020. Eläköityvä ravintoloitsija Marjatta Helander paljasti MTV:lle yhden klassikkoravintolan reseptin: Lyonin perunaohukaiset, jotka tarjoillaan blinitäytteiden kera.