Mainos

Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!

Legendaarinen helsinkiläisravintola Lyon lopetti toimintansa 14.2.2020. Eläköityvä ravintoloitsija Marjatta Helander paljasti MTV:lle yhden klassikkoravintolan reseptin: Lyonin perunaohukaiset, jotka tarjoillaan blinitäytteiden kera.

Ainekset

  • 200 g Rosamunda-perunaa
  • 30 ml täysmaitoa
  • 50 g perunajauhoja
  • 3 kpl kananmunaa (erota keltuaiset ja valkuaiset)
  • 2 rkl crème fraicheä
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Lyonin perunaohukaiset valmistuvat näin: 

  1. Keitä perunat kypsiksi ja tee niistä sileä muussi.
  2. Sekoita keltuaiset, maito ja cème fraiche ja lisää siihen perunamuussi. Mausta suolalla.
  3. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja nostele kevein liikkein perunaseokseen.
  4. Paista taikinaa blinipannulla tai lettupannulla pienessä määrässä voita miedolla lämmöllä 1-2 min. per puoli.
  5. Tarjoile blinit smetanan, punasipulin ja mädin kanssa.


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja