Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!
Julkaistu
Legendaarinen helsinkiläisravintola Lyon lopetti toimintansa 14.2.2020. Eläköityvä ravintoloitsija Marjatta Helander paljasti MTV:lle yhden klassikkoravintolan reseptin: Lyonin perunaohukaiset, jotka tarjoillaan blinitäytteiden kera.
Ainekset
- 200 g Rosamunda-perunaa
- 30 ml täysmaitoa
- 50 g perunajauhoja
- 3 kpl kananmunaa (erota keltuaiset ja valkuaiset)
- 2 rkl crème fraicheä
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Lyonin perunaohukaiset valmistuvat näin:
- Keitä perunat kypsiksi ja tee niistä sileä muussi.
- Sekoita keltuaiset, maito ja cème fraiche ja lisää siihen perunamuussi. Mausta suolalla.
- Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja nostele kevein liikkein perunaseokseen.
- Paista taikinaa blinipannulla tai lettupannulla pienessä määrässä voita miedolla lämmöllä 1-2 min. per puoli.
- Tarjoile blinit smetanan, punasipulin ja mädin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa