Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rättänä Tertin kartanon tyyliin

Astetta fiinimpi versio perinneruoasta.
Astetta fiinimpi versio perinneruoasta.
Julkaistu 05.07.2024 14:37

MTV LIFESTYLE

Tertin kartano valmisti MTV Uutisten Halpa vs. kallis -ohjelman toiveesta vähän fiinimmän rättänän eli mustikkokukon.

Pohjan ainekset

  • 200 g voita
  • 3/4 dl sokerai
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • vettä

Täyte

  • 8 dl mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 3 rkl vettä

Sokerikeksi

  • 200 g sokeria

Sammalkakku

  • 225 g jauhoja
  • 210 g sokeria
  • 3 munaa
  • 150 g voita
  • 250 ml maitoa
  • tippa vihreää elintarvikeväriä

Mesiangervojäätelö

  • 700 ml maitoa
  • 125 ml sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kuivattua mesiangervoa

Valmistusohje

Pohja

Nypi taikinan ainekset muruksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta taikinan rakenne on sellainen, että se pysyy juuri ja juuri koossa. Kauli ohueksi (n. 3–4 mm) ja leikkaa annosvuokiin sopivat palat. Paista kypsäksi niin, että taikinan päällä on leivinpaperia ja kuivattuja herneitä. 

Täyte

Keitä kiisseliksi. Laita sitten kiisseli kypsän ja jäähtyneen pohjan päälle.

Sokerikeksi 

Paahda sokeri tummaksi siirapiksi kattilassa, levitä silikonimaton päälle ja anna jäähtyä. Jauha monitoimikoneessa ja siivilöi rengasmuotin avulla n. 1,5 mm ohuet keksit silikonimatolle. Paahda uunissa kunnes sokeri on sulanut uudestaan ja koristele kukkasin.

Sammalkakku

Sekoita ainekset tasaiseksi ja laita ne sifonipulloon. Lataa pulloon kaksi kaasupatruunaa ja ravista. Täytä kertakäyttöiset pahvimukit 3/4 täyteen ja mikrota 45 sekuntia tai kunnes kakku on kypsää.

Mesiangervojäätelö

Sekoita 200 ml maitoa ja tärkkelys. Aseta sivuun. Kiehauta sokeri, 500 ml maitoa, suola ja mesiangervo. Lisää maitotärkkelysseos ohuena nauhana ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen 3–4 minuuttia. Jäähdytä ja laita jäätelökoneeseen.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kirpeän makeat eclairitKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)Koko Suomi leipoo: Cafe Mocha leivoksetKoko Suomi leipoo: KirsikkametsäKoko Suomi leipoo: Kokakiat eli kreikkalaiset kermapallerotKoko Suomi leipoo: Kesäiset raparperi-vaniljatartletit
MustikkaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Mustikka
  • 10.1.15:19
    Nopeat ja helpot

    Mustikkaherkku

  • 11.07.202412:54
    Mustikkapiirakka

    Mustikkapiirakka airfryerissa

  • 05.07.202414:37
    Leivonta

    Rättänä Tertin kartanon tyyliin

  • 20.02.202010:46
    Viiden jälkeen

    Talkkuna-marjapöperö – Marttojen perinneresepti

  • 09.11.201711:10
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Raaka-aineena ruis: Lauran ruis-mustikkabebet