Rapukeitto
Maukas rapukeitto maistuu niin alkukeittona kuin pääruokana. Halutessasi voit suurustaa keiton, jolloin siitä tulee täyteläisempää. Koristele katkaravuilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 500 g kokonaisia katkarapuja
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 3 valkosipulin kynttä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 l mietoa kalalientä tai vettä
- 2,5 dl kermaa
- 15 g voita
- suolaa
- tabascoa tai chiliä
Valmistusohje
Kuori katkaravut lautaselle, paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli. Laita nokare voita kattilaan ja kuullota siinä kasvikset, mausteet sekä ravunkuoret pitkään. Lisää tomaattipyree, nosta lämpöä ja anna pyreen paahtua hetki. Kaada kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
Siivilöi keitto, lisää kerma ja anna keiton saostua hetken aikaa hiljaa kiehuen. Halutessasi voit suurustaa keiton jolloin se on täyteläisempää. Tarkista maku ja lisää juuri ennen tarjoilua katkaravut.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 300 kcal
Proteiinia 20g (27 E%)
Hiilihydraatteja 6g (8 E%)
Kuitua 1g
Rasvaa 22g (66 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 13g (62% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 2,4g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa