Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapukeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas rapukeitto maistuu niin alkukeittona kuin pääruokana. Halutessasi voit suurustaa keiton, jolloin siitä tulee täyteläisempää. Koristele katkaravuilla.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 500 g kokonaisia katkarapuja
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 l mietoa kalalientä tai vettä
  • 2,5 dl kermaa
  • 15 g voita
  • suolaa
  • tabascoa tai chiliä

Valmistusohje

Kuori katkaravut lautaselle, paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli. Laita nokare voita kattilaan ja kuullota siinä kasvikset, mausteet sekä ravunkuoret pitkään. Lisää tomaattipyree, nosta lämpöä ja anna pyreen paahtua hetki. Kaada kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

Siivilöi keitto, lisää kerma ja anna keiton saostua hetken aikaa hiljaa kiehuen. Halutessasi voit suurustaa keiton jolloin se on täyteläisempää. Tarkista maku ja lisää juuri ennen tarjoilua katkaravut.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 300 kcal

Proteiinia 20g (27 E%)

Hiilihydraatteja 6g (8 E%)

Kuitua 1g

Rasvaa 22g (66 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 13g (62% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 2,4g

Lisää aiheesta:

Kirkas lohikeittoKurpitsakeittoa ja paistettuja valkopapujaPerunainen pinaattikeittoLammas-kaalikeittoFenkolikeittoBouillabaisse
ÄyriäiskeittoAlkuruoatKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiskeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Hummerikastike ja -keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tom yam goong