Rapukeitto

Maukas rapukeitto maistuu niin alkukeittona kuin pääruokana. Halutessasi voit suurustaa keiton, jolloin siitä tulee täyteläisempää. Koristele katkaravuilla.

Ainekset

  • 500 g kokonaisia katkarapuja
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 l mietoa kalalientä tai vettä
  • 2,5 dl kermaa
  • 15 g voita
  • suolaa
  • tabascoa tai chiliä

Valmistusohje

Kuori katkaravut lautaselle, paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli. Laita nokare voita kattilaan ja kuullota siinä kasvikset, mausteet sekä ravunkuoret pitkään. Lisää tomaattipyree, nosta lämpöä ja anna pyreen paahtua hetki. Kaada kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

Siivilöi keitto, lisää kerma ja anna keiton saostua hetken aikaa hiljaa kiehuen. Halutessasi voit suurustaa keiton jolloin se on täyteläisempää. Tarkista maku ja lisää juuri ennen tarjoilua katkaravut.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 300 kcal

Proteiinia 20g (27 E%)

Hiilihydraatteja 6g (8 E%)

Kuitua 1g

Rasvaa 22g (66 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 13g (62% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 2,4g

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.