Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapujen keittäminen

Julkaistu 04.08.2017 07:29

MTV LIFESTYLE

Näin ravut keitetään ravintola Savoyn tapaan!

Ainekset

  • Joki- tai täplärapuja
  • 10 l vettä
  • 350 g karkeaa merisuolaa
  • 50 g sokeria
  • 2 pnt kruunutillin varsia

Valmistusohje

1. Tarkista ja huuhtele elävät ravut huolella.

2. Anna rapujen levähtää hetki kädenlämpöisessä vedessä. Tämä estää saksien irtoamisen.

3. Lisää veteen suola, sokeri ja 1 puntti tilliä.

4.  Kaada ravut voimakkaasti kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia siitä, kun vesi on alkanut kiehumaan uudelleen.

5. Nosta ravut varovasti isoon astiaan ja kaada liemi päälle. Poista vanha tillipuntti ja lisää uusi liemen joukkoon.

6. Jäähdytä omassa liemessä ja anna maustua noin 1 vuorokauden.

Lisää aiheesta:

Keitetyt ravut juustollaRapujen keitinliemiKeitetyt taskuravutKeitettyjä rapuja ja tilliäKeitetyt ravutKeitetyt meriravut
ÄyriäisetPääruoat

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiset
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti

  • 6.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Pehmeäkuoriset taskuraputacot ja mangosalsa, Samulin ja Markun resepti

  • 6.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja rapuja, chiliöljyä, rapeita paneroituja pernillan lehtiä, Taijan resepti

  • 6.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Jättikatkarapukesärullat, Iinan resepti