Rapujen keittäminen
![Photographer: Lehtikuva. Rapuja. Kotimainen täplärapu (Pacifastacus leniusculus). Lehtikuva.](https://im.mtvuutiset.fi/image/404936/landscape16_9/1024/576/50e9d1a8a9b80e1cfff4666fba1ae06d/EG/1133126.jpg)
Näin ravut keitetään ravintola Savoyn tapaan!
Ainekset
- Joki- tai täplärapuja
- 10 l vettä
- 350 g karkeaa merisuolaa
- 50 g sokeria
- 2 pnt kruunutillin varsia
Valmistusohje
1. Tarkista ja huuhtele elävät ravut huolella.
2. Anna rapujen levähtää hetki kädenlämpöisessä vedessä. Tämä estää saksien irtoamisen.
3. Lisää veteen suola, sokeri ja 1 puntti tilliä.
4. Kaada ravut voimakkaasti kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia siitä, kun vesi on alkanut kiehumaan uudelleen.
5. Nosta ravut varovasti isoon astiaan ja kaada liemi päälle. Poista vanha tillipuntti ja lisää uusi liemen joukkoon.
6. Jäähdytä omassa liemessä ja anna maustua noin 1 vuorokauden.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka