Rapujen keittäminen
Näin ravut keitetään ravintola Savoyn tapaan!
Ainekset
- Joki- tai täplärapuja
- 10 l vettä
- 350 g karkeaa merisuolaa
- 50 g sokeria
- 2 pnt kruunutillin varsia
Valmistusohje
1. Tarkista ja huuhtele elävät ravut huolella.
2. Anna rapujen levähtää hetki kädenlämpöisessä vedessä. Tämä estää saksien irtoamisen.
3. Lisää veteen suola, sokeri ja 1 puntti tilliä.
4. Kaada ravut voimakkaasti kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia siitä, kun vesi on alkanut kiehumaan uudelleen.
5. Nosta ravut varovasti isoon astiaan ja kaada liemi päälle. Poista vanha tillipuntti ja lisää uusi liemen joukkoon.
6. Jäähdytä omassa liemessä ja anna maustua noin 1 vuorokauden.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka