Rapeat vohvelit

Vohvelit ovat yksi rakastetuimmista jälkiruoista. Hyvä ohje ja tehokas yleiskone takaavat rapean lopputuloksen. Vohvelipäivänä kannattaa unohtaa kalorien laskeminen suosiolla ja tarjota vohvelit hillon ja kerman kera. Nam!

4 annosta

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl jääkylmää vettä
  • 2-3 rkl voisulaa
  • tomusokeria koristeluun

Valmistusohje

1. Mittaa jauhot yleiskoneen kulhoon. Käytä konetta puolella teholla ja lisää syöttöputken kautta ensin vesi ja sitten sulatettu, jäähdytetty voi tai margariini. Jatka sekoittamista muutama sekunti, kunnes taikina on tasaista. Kääntele joukkoon kermavaahto. Sekoita käsin tai anna koneen käydä pari kierrosta.

2. Paista vohvelit ja pane ne vierekkäin ritilän päälle. Vohvelit pehmenevät, jos ne ladotaan päällekkäin.

3. Vaahdota kerma. Siivilöi vohvelien pinnalle tomusokeria. Tarjoa lakka hillon ja kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!