Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapeakuorinen uunikinkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoa kinkku viipaloituna rapeaksi paistetun kamaran, paistettujen omenalohkojen, kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 kg tuoretta luutonta kinkkua kamaroineen
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ rkl jauhettua inkivääriä
  • 2 dl vettä
  • 2½ dl omenamehutiivistettä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 1-2 omenaa
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kamaran läpi viistoja ristikkäisviiltoja 2-3 cm välein. Mausta kinkku suolalla, pippurilla ja inkiväärillä. Aseta kinkku kamarapuoli alaspäin uunivuokaan ja kaada pannulle vettä niin, että pohja peittyy. Nosta vuoka uuniin.

2. Käännä kinkku 30 minuutin jälkeen ja työnnä siihen paistinlämpömittari. Lisää vuokaan omenamehu. Nesteen korkeuden tulisi olla 1 cm. Kypsennä, kunnes lämpömittari näyttää 75 astetta (noin 30 minuuttia). Poimi rapeat kamararuudut yksi kerrallaan käsin sitä mukaa kun ne tulevat ruskeiksi. Tarjoile ne lisukkeina. Ota kinkku uunista ja anna sen vetäytyä ennen leikkaamista. Ota paistinliemi talteen.

3. Kuori omenat ja poista niistä siemenet. Leikkaa omenat lohkoiksi ja paista niitä voissa, kunnes pinta on kauniin kullankeltainen. Pidä omenalohkot lämpiminä tarjoiluhetkeen asti. Siivilöi paistinliemi ja keitä sitä kokoon, kunnes nestettä on jäljellä noin 5 dl. Tee voista ja vehnäjauhoista suurus. Lisää suurusta paistinliemeen samalla sekoittaen, kunnes kastike on riittävän sakeaa. Anna kastikkeen kiehua 4-5 minuuttia ja mausta sitten suolalla ja pippurilla. Tarjoile kinkku keitettyjen perunoiden, omenalohkojen ja kastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Herkkusieni-broilerigratiinia ja hasselbackan perunoitaPaistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksiaEnglantilainen paahtopaistiPorsaanpaistia ja punakaaliaSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseella
UunikinkkuLisäkeruoatKananmunatonJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikinkku
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keittokinkkua ja vihanneskastiketta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kinkkupaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kinkkua viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sunnuntaipaisti kinkusta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen kinkkupaisti