Mainos
Mainos

Tämä herkullinen torttu koostuu rapeasta piiraskuoresta ja raparperitäytteestä jotka ovat piilossa kermaisen vaniljapeitteen ja rapeiden manteleiden alla.

10 palaan

Piiraskuori

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kidesokeria
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl jääkylmää vettä

Täyte

  • 6 raparperinvartta
  • 2 rkl seljankukkamehutiivistettä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl kidesokeria

Kuorrutus

  • 2 dl paksua vaniljakreemiä
  • 2 rkl hienonnettua mantelia

Valmistusohje

1. Sekoita nopeasti jauhot, sokeri, voi, keltuainen ja vesi taikinaksi. Älä vaivaa, mutta laita taikina kylmään 30 minuutiksi. Kaulitse ¾ taikinasta ja vuoraa sillä 24 cm irtopohjavuoka. Pistele pohja haarukalla ja laita vuoka jääkaappiin n. 10 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Esipaista piiraskuorta uunin keskitasolla 10 minuuttia. Puhdista ja paloittele raparperit 2 cm paloiksi ja keitä ne ruostumattomasta teräksestä valmistetussa kattilassa veden tai seljankukkamehun sekä vaniljan, kanelin ja sokerin kanssa. Sekoittele ja ota lämmöltä kun neste on haihtunut ja raparperit pehmenneet. Laita raparperit piiraskuoreen ja paista uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Aseta torttu kakkuvadille, levitä päälle vaniljakreemiä ja manteleita.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.