Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperitorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkullinen torttu koostuu rapeasta piiraskuoresta ja raparperitäytteestä jotka ovat piilossa kermaisen vaniljapeitteen ja rapeiden manteleiden alla.

Ainekset

  • 10 palaan

Piiraskuori

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kidesokeria
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl jääkylmää vettä

Täyte

  • 6 raparperinvartta
  • 2 rkl seljankukkamehutiivistettä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl kidesokeria

Kuorrutus

  • 2 dl paksua vaniljakreemiä
  • 2 rkl hienonnettua mantelia

Valmistusohje

1. Sekoita nopeasti jauhot, sokeri, voi, keltuainen ja vesi taikinaksi. Älä vaivaa, mutta laita taikina kylmään 30 minuutiksi. Kaulitse ¾ taikinasta ja vuoraa sillä 24 cm irtopohjavuoka. Pistele pohja haarukalla ja laita vuoka jääkaappiin n. 10 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Esipaista piiraskuorta uunin keskitasolla 10 minuuttia. Puhdista ja paloittele raparperit 2 cm paloiksi ja keitä ne ruostumattomasta teräksestä valmistetussa kattilassa veden tai seljankukkamehun sekä vaniljan, kanelin ja sokerin kanssa. Sekoittele ja ota lämmöltä kun neste on haihtunut ja raparperit pehmenneet. Laita raparperit piiraskuoreen ja paista uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Aseta torttu kakkuvadille, levitä päälle vaniljakreemiä ja manteleita.

Lisää aiheesta:

LuumupiirasMansikkapiirakka hyytelölläPerinteinen raparperipiirakkaRanskalainen mansikkatorttuYlellinen raparperitorttuRaparperikakku vaniljakastikkeella
TorttuMakeat leivonnaisetKevään juhlatLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 7.11.08:23
    Joulu

    Suolaiset joulutortut fetavaahdolla

  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin