Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperipiiras marengin kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hennot raparperinvarret pehmenevät samalla, kun piiras paistuu. Ilmava marenki kruunaa piiraan.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • ½ dl jauhettua mantelia
  • 1/4 dl vettä

Täyte

  • 500 g punaista raparperia silputtuna
  • sokeria

Marenki

  • 2 munanvalkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl viinietikkaa

Valmistusohje

1. Sekoita voi, mantelijauhe ja vehnäjauho muruksi, lisää vesi sja sekoita taikinaksi. Pane kylmään tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Kaada raparperisilppu pohjalle ja sokeroi. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeria vähän kerrallaan sitkeäksi vaahdoksi. Vatkaa viinietikka joukkoon. Ota vuoka uunista, levitä marenki piiraan päälle, alenna lämpöä 100 asteeseen ja paista valmiiksi noin 15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosPerinteinen raparperipiirakkaRaparperinyytitPersikkapiirakkaKakku päärynäpuolikkaillaHieno kesätorttu
RaparperipiirakkaMakeat leivonnaisetKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka
  • 9.6.09:25
    Raparperi

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperi

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 11.06.202110:27
    Nopeat ja helpot

    Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

  • 21.05.201913:55
    Raparperi

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.07.201607:17
    Raparperi

    Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka