Raparperipiiras marengin kanssa
Hennot raparperinvarret pehmenevät samalla, kun piiras paistuu. Ilmava marenki kruunaa piiraan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Pohja
- 150 g voita
- 3 dl vehnäjauhoa
- ½ dl jauhettua mantelia
- 1/4 dl vettä
Täyte
- 500 g punaista raparperia silputtuna
- sokeria
Marenki
- 2 munanvalkuaista
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl viinietikkaa
Valmistusohje
1. Sekoita voi, mantelijauhe ja vehnäjauho muruksi, lisää vesi sja sekoita taikinaksi. Pane kylmään tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Kaada raparperisilppu pohjalle ja sokeroi. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeria vähän kerrallaan sitkeäksi vaahdoksi. Vatkaa viinietikka joukkoon. Ota vuoka uunista, levitä marenki piiraan päälle, alenna lämpöä 100 asteeseen ja paista valmiiksi noin 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan