Raparperipiirakkaa manteleilla
Kesäisestä välipalasta puutarhassa tulee todella juhlava, jos tarjoilet tämän herkullisen raparperi-mantelipiirakan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Piirakkataikina
- 200 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 2 rkl perunajauhoja
- 600 g raparperia
- 1 ½ dl sokeria
- ½ dl kuorittuja manteleita
- 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
Peite
- 200 g mantelimassaa
- 1 kananmuna
Valmistusohje
1. Piirakkataikina: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa. Sekoita, kaada mukaan voisula ja työstä taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan, ripottele päälle perunajauhot.
2. Paloittele raparperit, rouhi mantelit karkeasti. Lado raparperia, mantelirouhetta ja sokeria piirasvuokaan. Leikkaa mantelimassa ohuiksi viipaleiksi ja peitä piirakka niillä. Vatkaa muna ja penslaa sillä kansi.
3. Paista uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka