Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperipiirakka vaniljakastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Kahdeksalle

Pohja

  • runsaat 3 dl vehnäjauhoja
  • 150 g kylmää voita
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 500 g ohuita raparperinvarsia
  • 4 rkl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 ½ dl maitoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 vajaa dl kidesokeria
  • 4 munankeltuaista

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää voi seokseen sormien avulla. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaulitse taikina ohueksi ja vuoraa sillä irtopohjavuoka. Säästä hieman taikinaa ristikoksi.

2. Viipaloi raparperinvarret sentinpaksuisiksi paloiksi. Laita raparperipalat vuokaan. Sekoita sokeri ja perunajauhot, ripottele päälle. Leikkaa taikinasta paloja, joista muodostat ruudukon piirakan päälle. Paista n. 30 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla 180-200 asteessa.

3. Kaada maito ja 2 dl kermaa kattilaan. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet kermamaitoon ja lisää tanko. Kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Lisää hieman kermamaitoa ja jatka vatkaamista hieman.

Raparperipiirakka on ihana kevätjälkiruoka. Mieluiten raparperinvarsien tulee olla niin ohuita, ettei niitä tarvitse kuoria. Silloin piirakasta tulee kauniin punainen, ja se saa ekstrahyvää makua.

4. Kaada munaseos kermamaitokattilaan. Anna poreilla varoen, älä keitä, samalla vatkaten, kunnes seos paksunee. Vatkaa loput kermasta ja kääntele varovaisesti jäähtyneeseen kastikkeeseen. Tarjoile piirakka haaleana kylmän kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosPerinteinen raparperipiirakkaPuolukka-omenapiiras vaniljakastikkeen keraMustikkapiirakka ja vaniljakastikeOmenakakkua ja vaniljakastikettaYlellinen raparperitorttu
RaparperipiirakkaKevään juhlatKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka
  • 9.6.09:25
    Raparperi

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperi

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 11.06.202110:27
    Nopeat ja helpot

    Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

  • 21.05.201913:55
    Raparperi

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.07.201607:17
    Raparperi

    Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka