Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperipiirakka valkosuklaalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo makoisa raparperipiirakka ja mausta suussa sulavalla valkosuklaalla. Nyt on raparperipiirakan tekeminen helppoa!

Ainekset

  • n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g) tai Kauramurotaikina (400 g)

Täyte

  • 3-4 vartta raparperia (tai 3 dl raikkaita marjoja)
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 200 g valkosuklaa- tai vaniljarahkaa (1 tlk)
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata rouheena
  • 1 dl mantelilastuja tai kookoshiutaleita

Valmistusohje

Pakasteena myytävä Pyöreä Piirakkataikina on rypsiöljyllä leivottu pyöreän muotoinen taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.

Ota taikina sulamaan.

Kuori ja pilko raparperit ja paista pannulla fariinisokerin kanssa miedolla lämmöllä lyhyt hetki, ei mössöksi. Jos raparperia ei ole, sekoita marjat ja sokeri.

Levitä sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita jäähtyneen raparperin joukkoon rahka, munat, vaniljasokeri ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjalle. Ripottele päälle mantelilastut tai kookoshiutaleet. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min kauniin väriseksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy (MTV3)

Lisää aiheesta:

Gluteeniton raparperipiirakkaRaparperihyveVadelma-punaherukkabebeValkosuklaa-pääsiäispiirakkaSitruunainen rahkapiirakkaGeisha-punaherukkaleivokset
RaparperipiirakkaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka
  • 9.6.09:25
    Raparperi

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperi

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 11.06.202110:27
    Nopeat ja helpot

    Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

  • 21.05.201913:55
    Raparperi

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.07.201607:17
    Raparperi

    Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka